Toonaangevende experts in weefselculturen bundelen krachten

"Weefselculturen automatisch geplant met een snelheid van 15.000 planten per uur"

Twee ervaren plantenkwekerijen bundelen hun krachten om de significante voordelen van automatisering aan klanten over de hele wereld aan te kunnen bieden.

Lab Associates, opgericht in 1987, heeft een stabiele groei doorgemaakt en heeft de focus steeds meer gelegd op weefselkweek en zaadlaboratoria. Nadat ze zijn gestart in Nederland, België en Duitsland heeft het bedrijf inmiddels klanten in meer dan 40 landen op 6 continenten, verspreid over de hele wereld.

Het patenteerde ‘Nic-In Systems’ is ontwikkeld zodat de meeste weefselkweekculturen in de kwekerij geplant kunnen worden door automatische herplanters. Door de ronde potten te vervangen met de ‘Nic-In Systems’ kunnen klanten de hoeveelheid planten per pot verhogen van 34 naar 49, ook al nemen beide potten evenveel ruimte in het laboratorium in. Dit heeft de efficiëntie van kweekkamers verhoogd en klanten kunnen nu 35% meer culturen kweken met dezelfde hoeveelheid energie. Dezelfde besparingen gelden voor verzendkosten, omdat er 35% meer planten kunnen worden verzonden in dezelfde dozen.

Er zijn uitgebreide tests gedaan met ‘Nic-In Systems’, waarbij ook een onvoorzichtige behandeling werd nagebootst. Het resultaat was dat de culturen eruit zagen alsof ze met de hand waren gedragen. Er was geen gebroken agar en er was geen enkele plant verschoven. De Nic-In-tray heeft twee ‘armen’, zodat de culturen ondersteboven vervoerd kunnen worden, zonder dat er kans is dat de tray losraakt en de culturen beschadigd raken.

Het huidige systeem van ‘lukraak’ weefselculturen planten in een pot met agar maakt het moeilijk om de kwantiteit in elke pot te controleren. De celstructuur van Nic-In Systems zorgt ervoor dat elke pot 49 planten heeft.

Met Nic-In Systems worden de culturen in de kwekerij herplant inclusief de agar, zodat er minder kans is op shock na het herplanten. De wortels kunnen nu rustig vanuit de agar het turf ingroeien, terwijl de planten nog altijd profiteren van de voedingsstoffen in de agar. De agar ‘smelt’ langzaam weg in het turf in vijf tot tien dagen.

Er is verder geen extra materiaal nodig in het laboratorium om Nic-In Systems te gebruiken.

De tray en potten van Nic-In Systems zijn autoclaafbaar en kunnen met gammastraling worden behandeld, zodat ze voor zowel koude als warme procedures kunnen worden gebruikt. De potten zijn zo ontworpen dat ze goed in de hand liggen. Het deksel is ontworpen om infecties te verminderen tijdens de verwerking. Het traysysteem zorgt ervoor dat de medewerker zich volledig kan richting op het planten van de culturen zonder te hoeven worden afgeleid door het tellen van planten.

Er is een een proefpakket beschikbaar tegen een nominale prijs om telers, kwekerijen en laboratoria de kans te geven de voordelen te testen van deze significante automatisering.

Voor meer informatie:
Lab Associates
Bosschendijk 215
4731 DD Oudenbosch
+31 (0)165 31 86 16
info@labassociates.com
labassociates.com

Nic-In Systems
461 Heatherton Road
Clayton South VIC 3169
Australië
+61 (0)3 9511 2006
nico@nicinsystems.com
nicinsystems.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven