Russische kas in aanbouw krijgt Nederlands opgeleid personeel

In Turovo, een dorp in de omgeving van Serpuhov, wordt een ultramodern en bijna volledig geautomatiseerd kassencomplex gebouwd. 

Op dit moment worden er metaalconstructies gemonteerd en is de beglazing in volle gang. EDe lokale overheid van Serpuhov steunt het project volledig.

De projecteigenaren verwachten een grote vraag naar de producten, niet alleen in de regio maar ook in het hele land. Ze zijn van plan om een paviljoen te installeren in het centrum van Serpuhov, waar de lokale bevolking verse producten kunnen kopen tegen groothandelsprijzen.

Het complex heeft een geplande productiviteit van 20 ton tomaten per dag en zal worden uitgerust met klimaatregelings- en verlichtingssystemen. Ook zal er een voedselcontrolesysteem worden geïmplementeerd.

Opleiding in Nederland
Toekomstige medewerkers hebben al een opleiding gevolgd in Nederland. Elke medewerker zal een speciaal apparaat bij zich hebben dat laat zien welke handelingen er op welk moment werden uitgevoerd.

"We hebben al ongeveer 100 medewerkers in dienst. Na de start van de tweede fase verwachten we nog eens 100 mensen aan te nemen. Wij richten ons op de bewoners van Turov", aldus de algemeen directeur van het complex, Aleksandr Shahovets. Het management is van mening dat zij zich niet zullen beperken tot 200 medewerkers, aangezien zij van plan zijn meer teeltinstallaties te bouwen.

Bron: serp.mk.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven