Mini-paprika's in Noord-Amerika

"Het is min of meer een evenwichtige markt"

Momenteel is het aanbod van mini-paprika's in Noord-Amerika 'een beetje krap'.

"Er is een laag aanbod in vergelijking met vorig jaar en het is voornamelijk gerelateerd aan het weer. Er is wat regen in het gebied, vooral in het westen van Mexico", zegt Jaap Dane van Windset Farms in Delta (British Columbia) dat Dolce Sweet Mini Peppers teelt. "Aan de westkust is dit het moment om meer volume te krijgen. Maar de huidige regen en de lagere temperaturen houden het een beetje tegen."

Het gure weer heeft niet alleen het volume, maar ook de timing van het seizoen beïnvloed. "Het seizoen is ook laat begonnen en dat komt door het weer. West-Mexico begint meestal eind december/begin januari en dit jaar is de teelt vertraagd met wel 3-4 weken", aldus Dane die zegt dat de regio normaal gesproken producten in mei/juni verpakt. Wanneer West-Mexico niet volledig in productie is, zal Windset zich vaak tot Spanje wenden voor tussentijdse leveringen.

Post-Superbowl vertraging
Ondertussen is de vraag naar mini-paprika's ook langzamer. "Dit gebeurt altijd in deze tijd van het jaar. In januari heeft iedereen goede voornemens om gezond te willen eten en na het Superbowl-weekend, neemt de vraag af", aldus Dane. "Normaal gesproken komt de vraag vier tot zes weken later weer op gang als we de lente in de bol krijgen in Noord-Amerika. Mensen willen dan weer salades eten en meer gezond."

En naarmate het volume toeneemt, merkt Dane op dat over een week of twee de teelt waarschijnlijk lager zal uitvallen. "Maar door de lagere vraag en het lagere aanbod is het min of meer een evenwichtige markt. Als je wat moet kopen, ja, dan moet je extra betalen, maar er is geen tekort. Het is stil."

Voor meer informatie:
Jaap Dane
Windset Farms
Tel: +1 (604) 940-7700
jdane@windset.com
https://windsetfarms.com/


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven