ISS: Groenten en fruit voor ruimtestation

Afgelopen zaterdag werd er met succes een vrachtraket naar ISS, het internationale ruimtestation, gestuurd met groenten en fruit, snoep en kaas. Naast de gebruikelijke experimenten en spullen bevat de capsule cheddar- en manchegokaas, groenten en fruit, chocolade en drie soorten kauwgomachtige snoepjes waar de drie astronauten van het station uitdrukkelijk om hebben gevraagd.

NASA’s twee commerciële verladers, Northrop Grumman en SpaceX, zorgen meestal voor meer dan alleen wetenschappelijke experimenten, apparatuur, kleding en gevriesdroogde maaltijden. De capsules brengen ook speciale pakketjes mee van hun familie, evenals vers voedsel om de sleur in het ruimtestation enigszins te doorbreken.

Northrop Grumman lanceerde zijn Cygnus-capsule vanaf de kust van Virginia. De bijna 4-tons levering had ruim voor Valentijnsdag moeten arriveren. Dat is niet gelukt, omdat de lancering moest worden uitgesteld vanwege slecht weer en harde wind. Zaterdag 15 februari is het dan wel gelukt om de capsule in de ruimte te lanceren.

Bron: apnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven