Plus Berries (Spanje)

"Met ons aardbeienras Candela geraken we tot op overzeese markten"

Tot eind januari waren er minder aardbeien dan gebruikelijk beschikbaar in het Spaanse Huelva door de talrijke bewolkte dagen, de regen en de lage temperaturen 's nachts. De situatie is inmiddels volledig omgeslagen.

“Door het gebrek aan licht en de kou rijpte het fruit heel langzaam. Maar enkele dagen vóór Fruit Logistica was er van de ene dag op de andere een ommezwaai te merken”, zegt Victoria Martín, hoofd marketing bij Plus Berries.

“Het lenteweer van deze dagen heeft ons allen verrast. De motor is danig aangeslagen en we hebben nu volumes die boven het niveau liggen van vorig jaar in dezelfde periode. Hopelijk dalen de temperaturen een beetje en komt de productie weer op een normaal toerental.”

Concurrentie van Marokkaans en Grieks
De Spaanse aardbei komt momenteel op de markten terecht waar het concurrentie krijgt van het Marokkaanse en Griekse zachtfruit. “De Egyptische aardbei is al van de markt en Marokko vormt geen groot struikelblok voor ons omdat hun product van mindere kwaliteit is, onder andere door de complexere logistieke operaties. Griekenland komt de laatste jaren fel opzetten, ook al kunnen hun kwaliteitsstandaarden nog steeds niet tippen aan de onze”, zegt Victoria Martín.

De aardbeien van Plus Berries zijn te vinden op de Spaanse markt en in verschillende Europese landen zoals Noorwegen, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. "Sinds vorig jaar zenden we ook aardbeien per luchtvracht naar Hong Kong, Shanghai en Dubai. Dat is geen enkel probleem dankzij de goede houdbaarheid van ons exclusieve Candela-ras."

Nieuwe verpakking als eerbetoon aan de liefde en niet alleen voor Valentijnsdag
Vorige week werd Valentijn gevierd, een speciale dag voor de verliefde paartjes, maar ook voor aardbeientelers en -afzetpartijen zoals Plus Berries. Die hebben het feest met stip aangeduid in hun kalender en gedurende twee weken hebben ze de hoogdag grondig voorbereid.

Naast de Berry Cream lijn met chocolade en verpakkingen in de vorm van een hartje, heeft Plus Berries dit jaar een verpakking gelanceerd met de slogan ‘Loveisallaround’. “Met dit formaat richten we ons niet alleen op Valentijnsdag. Liefde houdt niet op bij Valentijn en liefde is ruimer dan alleen voor verliefde koppels. Consumenten kunnen kiezen uit verschillende slogans zoals "I lovemydog", "I lovemyfamily", "I lovemyself", ... We zetten deze lijn producten af met ons exclusief Candela-ras, waarmee we vorig jaar begonnen zijn en dat goede commentaren krijgt vanwege de prima smaak, textuur en houdbaarheid”, besluit het hoofd marketing bij Plus Berries.

Voor meer informatie:
Victoria Martín
PlusBerries
Mob: +34 673109821
Tel: +34 959504454
victoriamartin@plusberries.com
www.plusberries.com
www.agromartin.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven