Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floriade Expo 2022 en Vereniging FlevoFood tekenen Letter of Intent

Floriade Expo 2022 en Vereniging FlevoFood hebben maandag 10 februari een Letter of Intent (LOI) getekend bij Vereecken Fruitsappen & Appel- en Perenschilbedrijf in Dronten om de Flevolandse voedselproducten te promoten tijdens en in aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022.

Floriade Expo 2022 en de Vereniging FlevoFood gaan zich gezamenlijk inzetten voor de promotie van de Flevolandse voedselproducten. Zowel in aanloop naar de Floriade als tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling is er aandacht voor de consumptie en productie van Flevolandse producten. Er wordt samen opgetrokken voor het ontwikkelen van kennis, het leggen van samenwerkingsverbanden en het bieden van een platform voor de Flevolandse voedselproducten.

In deze LOI is ook de vertegenwoordiging van Floriade in de Task Force Korte Keten vastgelegd. De Task Force levert een belangrijke bijdrage aan de grote veranderingen die ons voedselsysteem in de komende 10 jaar gaat doormaken. Deze oplossingen gaan niet alleen over voeding, maar ook over hoe wij ons tot elkaar verhouden, hoe wij ons landschap inrichten en hoe wij antwoorden vinden op klimaatverandering.

 "Flevoland is bij uitstek een landbouwprovincie gericht op voeding. Met FlevoFood starten we deze LOI om met elkaar een positieve impact te realiseren op de voedseleconomie. Het bijeenbrengen van kennis en ontwikkeling over voedselverspilling vormt een integraal onderdeel van de missie Floriade Expo 2022. Aandacht voor de Flevolandse voedselproducten is voor ons onmiskenbaar," aldus Peter Verdaasdonk, algemeen directeur Floriade Expo 2022.

 

Publicatiedatum: