In Italië is steeds meer ruimte voor biologische aardbeien

“Vorig jaar was het aandeel biologische gewassen van Cooperativa Sole 15%, maar in de toekomst willen we dit verdubbelen. Momenteel worden er jaarlijks ongeveer 2500 ton biologische aardbeien geteeld onder het merk SìBon, wintergroenten, meloenen en ander zachtfruit", aldus Pietro Ciardiello, directeur van het Italiaanse Coop Sole.

“Momenteel beslaat de biologische teelt ongeveer 128 hectare, maar in 2022 zullen er 32 aan worden toegevoegd. De kernactiviteit blijft de aardbei, maar daarnaast is er ook steeds meer ruimte voor ander zachtfruit. Dit jaar zijn er zelfs al nieuwe frambozen, blauwe bessen en bramen aangeplant”, zegt Maria Laura Picardi, technicus voor het biosegment.

“Als bewijs dat de coöperatie steeds meer in bio investeert, zijn er de Naturland en Bio Suisse-certificeringen behaald in 2019. Veel telers zijn bijvoorbeeld bezig met het verduurzamen van hun bedrijf. De voordelen die dit oplevert zijn de toename van biodiversiteit en de verbetering van de bodemvruchtbaarheid”, zegt Picardi.

“De komende jaren zal ook het areaal met biologisch geteeld zachtfruit worden uitgebreid. Onze leden geven de voorkeur aan biologisch telen omdat deze gemakkelijk te telen zijn. Voor de teelt van frambozen en bramen zijn het afgelopen jaar tests uitgevoerd waarbij de juiste agronomische technieken werden verkregen voor de teelt ervan.”

“Ons doel is om het hele assortiment biologisch te maken. We willen graag pioniers op de wereldmarkt worden op het gebied van aardbeienteelt en we hopen onze positie wat betreft biologisch in Italië te verstevigen.”

Voor meer informatie:
Cooperativa Sole
Via Prov.le Parete - Tre Ponti
Parete (CE)
Tel.: (+39) 081 5036887
Fax: (+39) 081 5035111
Email: info@coopsole.it
Web: www.coopsole.it 

 

 

 

 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven