biologische hulptroepen bij Westlandpeppers:

"Tegenwoordig komen er ook wekelijks sluipwespen binnen"

De mannen van Westlandpeppers geven regelmatig een kijkje in de kas op sociale media. Biologische hulptroepen zijn daarin graag geziene figuranten, maar de telers merkten dat het ook vragen opriep. Vandaar dat ze besloten e.e.a. uit te leggen.

Per locatie worden er soms wel ruim honderdduizend insecten uitgezet. Veel van deze insecten zitten in zakjes die tussen het gewas aan een takje gehangen kunnen worden. Dit zijn ook vaak de insecten die al vroeg in het voorjaar uitgezet worden als preventiemiddel. Swirskii en Cucumeris worden gebruikt om trips en witte vlieg onder de duim te houden.

Vruchtvorming helpen
Tegenwoordig komen er wekelijks ook sluipwespen binnen, in strooibussen die dan direct bij plekken uitgezet worden waar luizen zijn gevonden. Voor de bestuiving gebruiken ze bij Westlandpeppers ook hommels, die een handje helpen bij het bestuiven van de lastig vruchtvormende pepersoorten. Op deze manier probeert Westlandpeppers om zo min mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Medewerkers van het bedrijf zien het vaak als 'sport' om zo snel mogelijk de plaaginsecten te spotten tussen de peper- en paprikasoorten. Voor de meeste plaaginsecten bestaat er wel een ander insect dat deze weer kan uitschakelen. 

Hulptroepen ook in Spanje
De pepers en andere producten die Westlandpeppers in andere landen teelt, bijvoorbeeld Spanje, gebruiken dezelfde methode van gewasbestrijding: ook daar worden de biologische hulptroepen ingezet voor het bestrijden van plaaginsecten.

Voor meer informatie:
Westlandpeppers
www.westlandpeppers.nl
westlandpeppersinfo@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven