Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Innovatie machine voor verwerking courgettes

Een eenvoudig te gebruiken machine met weinig tot geen onderhoud en het behoud van alle vereiste precisie en efficiëntie. Dit is het doel dat Bulltec probeert te bereiken wanneer het een nieuwe machine maakt. En in dit geval betreft de innovatie de verwerking van courgettes. Onlangs heeft het bedrijf een faciliteit uitgerust naar de specifieke behoeften van de klant.

“Het Italiaanse Floriddia Giacomo uit Rosolini besloot om te investeren in nieuwe technologieën en heeft zich tot ons gewend met betrekking tot de elektronische verwerking van courgettes. De faciliteit beschikt over verschillende technische oplossingen. Ten eerste een elektronische sorteermachine waarbij het gewas op een transportband schuift in plaats van de klassieke transporteur. Nadat het gewas is geclassificeerd op basis van de parameters, wordt het vervolgens uitgeworpen door een reeks ultrazachte grijpers, die het gewas op geen enkele manier beschadigen”, zegt Ruggero Ricci van Bulltec.

De machine garandeert een gemiddelde productie van 3,5 ton per uur. Hij is tot nu toe enkele weken actief geweest en dankzij de eenvoudige technologie heeft de klant altijd ongehinderd kunnen werken.

“Wat onze productielijnen onderscheidt, is eenvoud en betrouwbaarheid en een uitstekende oplossing. Ook voor andere verwerkingshandelingen en de grijpers zijn ze zodanig gevormd en verplaatst dat de groenten niet beschadigen”, zegt Ricci.

De Bulltec-serie kan worden aangepast aan de specificaties van de klant. “Dit geldt voor de kleine ondernemer die een verwerkingslijn in zijn eigen faciliteit wil, evenals voor grote leveranciers en distributeurs die een grotere faciliteit met verschillende verwerkingslijnen nodig hebben”, concludeert Ricci.

Voor meer informatie:
Bulltec
Via Urbani 130 
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 349.6923431
Email: ruggero@bulltec.it
Sito: www.bulltec.it 

 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven