Freight Farms zamelt €13,8 mln in financieringsronde

Freight Farms, het vertical farmingbedrijf dat in containers teelt, heeft aangekondigd dat het 15 miljoen dollar (€13,8 miljoen) heeft opgehaald in een Serie B financieringsronde onder leiding van Ospraie Ag Science. Dit is een investeringsbedrijf dat zich inzet voor het ondersteunen van duurzame oplossingen die de kwaliteit van het leven voor zowel de telers als de maatschappij verbeteren.

De investeringsronde, waaraan ook de bestaande investeerder Spark Capital deelnam, brengt de totale financiering van het bedrijf op meer dan 28 miljoen dollar (€25,7 miljoen).

De opbrengsten van de Serie B financieringsronde zullen worden gebruikt om het technische potentieel van het Freight Farms-platform te bevorderen door middel van voortdurende innovatie, met nieuwe diensten die zijn ontworpen om ten goede te komen aan het groeiende wereldwijde netwerk van telers en bedrijfspartners.

De investering volgt op de aankondiging van het strategische nationale partnerschap van Freight Farms met Sodexo om ter plaatse voeding te telen op educatieve en bedrijfslocaties in het hele land en zal de lopende bijdragen aan collaboratieve onderzoeksprojecten en partnerschappen ondersteunen.

Freight Farms werd in 2010 opgericht door directeur Brad McNamara en operationeel directeur Jon Friedman. Zij maakten als eerste een verticale farmingbedrijf waarin op water wordt geteeld in een intermodale zeecontainer - de Leafy Green Machine. Hun missie was (en is) het democratiseren en decentraliseren van de lokale productie van vers en gezond voedsel.

Voor meer informatie:
www.freightfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven