Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

150 telers bijgepraat over beste spuittechniek

Ruim 150 telers uit de bloemen-, groenten- en potplantensector en beleidsmakers kwamen gisteren bijeen in het World Horti Center in Naaldwijk. Samen hadden zij één gemeenschappelijke vraag: wat is de beste spuittechniek voor hun gewas? Het maakt namelijk niet uit wat er geteeld wordt, producenten zullen beamen dat het een uitdaging is om ‘de belager’ van het gewas te bereiken én te bestrijden.

Spuittechniek blijkt een actueel thema te zijn; binnen een week was het event Tech Talks Spuittechniek volgeboekt. De bijeenkomst startte met een paneldiscussie, waarbij vertegenwoordigers van Glastuinbouw Nederland, Ctgb, NVWA, Nefyto en Hortikey in gesprek gingen met telers uit de zaal. Onderwerpen als de gewasbeschermingsmonitor en toelatingsbeleid kwamen daarbij aan bod.

Ondernemers in de zaal vroegen zich onder andere af waarom bepaalde gewasbeschermingsmiddelen uit het pakket gehaald zijn en hoe deze keuzes tot stand komen. Na het inhoudelijke gedeelte gingen de bezoekers in groepen de onderzoekskassen van Demokwekerij Westland in. Hier demonstreerden verschillende leveranciers nieuwe technieken op het gebied van spuiten van gewasbescherming. 

Precisiegewasbescherming
Tijdens de rondgang was ook veilig werken, met oog voor mens, dier en milieu, een belangrijk thema. Niet alleen nieuwe technieken uit de glastuinbouw werden toegelicht, ook werd er besproken hoe de glastuinbouw kan leren van innovaties uit andere sectoren, zoals de akkerbouw. Daarnaast stond precisiegewasbescherming hoog op de agenda. Tot slot werden ook innovatieve toepassingen voor gelijkmatige verdeling van biologische gewasbescherming gepresenteerd in het onderzoekscentrum.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven