Scherm dicht, kasventilator aan

Tholen - Verse en drogere lucht in de kas binnenhalen zonder kieren, kan dat? Ja, met het VentilationJet systeem, want die kasventilator haalt lucht van buiten en brengt het in de kas en dit zonder gaten in het scherm te hoeven maken. Goed voor het kasklimaat en ook voorkomt het lichtuitstoot, dus mooi meegenomen nu daar 's winters zoveel nadruk op ligt bij omwonenden. 


Shot uit bedrijfsfilm

In de nieuwe bedrijfsfilm van Hinova, de kasventilatorenproducent uit Bleiswijk, zit een shot waarin het effect van zo'n schermventilator, het VentilationJet systeem, zelfs van de buitenkant van de kas te zien is. Tussen de kassen met gele lichtuitstoot valt een donker kasdek op, want daar is een VentilationJet systeem actief, blijft het scherm dicht en is er sprake van minder lichtuitstoot. 

Het Nieuwe Telen
De stijgende populariteit van Het Nieuwe Telen, waarmee telers beter en energiezuiniger willen telen, heeft de ontwikkeling van nieuwe ventilatietechnieken versneld. Hinova zette er vanaf 2012 extra op in en dat werpt nu zijn vruchten af.


Jan-Willem van Ostaay en Hans Weisbeek op de Aardbeien Demodag 2019

Net als de extra focus die er sinds afgelopen zomer op uitbreiding van het distributienetwerk werd gelegd. Toen nam Hans Weisbeek het stokje over van Henk van der Meer. Het was begin dit jaar 'drukker dan ooit op de werkplaats'. 255 stuks ventilatoren waren op dat moment op weg naar België en inmiddels geldt dat ook voor orders naar Duitsland en de Verenigde Staten. "Voorlopig zal die drukte nog wel even aanhouden", aldus Hans.

Maar tijd voor een nieuwe bedrijfsfilm en drie dagen bijpraten met telers op HortiContact, die is er wel. Bezoek Hinova in Gorinchem in stand L122.


Voor meer informatie:
Hinova
www.hinova.nl
info@hinova.nl

 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven