huis, tuin en dakterras onder glas

Huis in kas krijgt navolging in Utrecht

Tholen - Het huis in de kas is nog maar net af of een nieuw, speciaal project zit ook alweer in de afrondende fase. De mannen van kassenbouwer Saarlucon hebben de smaak te pakken en nu is er, na het opvallende project in Duitsland, ook dichter bij huis, in Utrecht, een fraai staaltje kassenbouw te bewonderen. 


De gevels zijn voorzien van aluminium vliesgevelsystemen met afdeklijsten in kleur en bovendien voorzien van gehard isolatieglas.

Aan de Veemarkt in Utrecht gaat het om een complex met twaalf appartementen en twee penthouses op de derde verdieping. Allemaal hebben ze één ding gemeen: een gemeenschappelijke kas, daktuin en binnentuin onder glas. Verder komen er ook twintig 'gewone' woningen bij het project, al zijn ook die woningen via een omloop op de eerste etage met elkaar verbonden.

Manoevreren
Wat was de grootste uitdaging voor de kassenbouwers? "De beperkte ruimte vooral, omdat je met de benodigde machines flink moet manoeuvreren", aldus Wim Ketting namens het bouwteam. 


Op het dek zit gelaagd veiligheidsglas speciaal voor publiek toegankelijke ruimten.

De makers en bedenkers van het project, Kas&Co genoemd, werden naar eigen zeggen geïnspireerd door de Oosterburen, waar 'meergeneratiewonen' al breder bekend is. Daarbij gaat het om woningen en appartementen voor mensen die hun eigen leven leiden - en die af en toe ook hun kennis, tijd en ruimte met anderen willen delen. 

Volgende project?
"Die zijn alweer opgestart en in een vergevorderd stadium ook. Overigens zijn dat ook weer 'gewone' kassen", besluit Wim lachend.

Lees hier meer over Kas&Co.

Voor meer informatie:
Saarlucon
www.saarlucon.com
info@saarlucon.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven