Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nederland belangrijke afzetmarkt

Toename export Cubaanse Habanero-pepers

Het Cubaanse Empresa Agroindustrial Ceballos, een staatsbedrijf met een ruim aanbod van landbouwproducten, begon drie jaar geleden met de teelt van Habanero-pepers in de centraal gelegen provincie Ciego de Ávila. Sindsdien heeft het bedrijf ongeveer 100 ton afgezet in Nederland, Frankrijk en Canada.

Elke ton Habanero-peper wordt afgezet voor ongeveer €2.750, wat een zeer aantrekkelijke prijs is. Het bedrijf is dan ook van plan om de huidige vier hectare uit te breiden naar zes.

40 ton in 2020
"We hebben inmiddels drie jaar ervaring. Vorig jaar hoopten we 27 ton te exporteren maar uiteindelijk konden we zelfs 3 ton meer uitvoeren", zegt de jonge agronoom Exnier González, de specialist Habanero-peper van het bedrijf. Hij kondigt aan dat het aanvankelijke plan voor dit jaar 30 ton was, maar dat de prognoses reeds naar boven bijgesteld moeten worden en dat ze misschien zullen uitkomen op 40 ton.

Het bedrijf wil de peper niet alleen als versproduct op de internationale markt afzetten, maar ook als hot sauce, een product met een grote toegevoegde voor de teelt.

Na de oogst worden de kleurrijke pepers gecontroleerd, schoongemaakt en gesorteerd op grootte door een groep vrouwen. Een technicus plantgezondheid waakt erover dat er geen pepers met ziekten de deur uitgaan.

Bron: americaeconomia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven