Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Valentijnsactie

Boeren gaan weer daten

Een groep boeren en burgers neemt de handschoen op om met elkaar het gesprek aan te gaan over de toekomst van de landbouw en het leven van boer en burger. Onder het mom van #Makeadate2020 zoeken boeren en niet-boeren rondom Valentijnsdag de verbinding met elkaar. Een oproep onder boeren leverde al een aantal spannende dates op.

De afgelopen maanden kon je moeilijk om de boeren heen. Een stalbezetting in Boxtel, de stikstofcrisis en boerenprotesten zetten de toon in de landelijke media. Volgens initiatiefnemers ‘Boeren van Nederland’ is Valentijnsdag hét moment om op een respectvolle manier met elkaar in gesprek te gaan. “Boeren en hun situatie werden in de loop van vorig jaar heel zichtbaar. Iedereen had er ook een mening over. Daar moeten we het komend jaar vaker over hebben”, aldus de organisatie.

200 bijzondere ontmoetingen
Boeren van Nederland nam in 2018 het initiatief voor #Makeadate2020 met als doel om boeren te stimuleren om meer buiten hun ‘boerenbubbel’ te kijken. In 2019 waren er in heel het land circa 200 bijzondere ontmoetingen en ook dit jaar staan er dates gepland tussen boeren en burgemeesters, Kamerleden en lokale politici, bekende en onbekende Nederlanders.

Bron: LTO Noord

Publicatiedatum: