BLV lanceert Horturion intense HPS 1150 W lamp tijdens HortiContact

"12 procent meer licht zorgt voor hogere opbrengst"

Op de HortiContact volgende week lanceert BLV hun nieuwste lamp: de Horturion HPS intense 1.150 W. "De 12 procent meer licht levert telers een substantieel hogere opbrengst op", vertellen ze.  

"We geloven niet alleen in LED-oplossingen maar willen telers ook de kans geven alle voordelen van HPS-belichting te behalen." 

Meer µmol per m2
De Horturion HPS intense past in alle standaard tweezijdige armaturen en wordt aangedreven door een stroomvoorziening van 1.150 W. De nieuwe lamp wordt geïntroduceerd tijdens de HortiContact en is vanaf april 2020 verkrijgbaar.

De Horturion HPS intense 1.150 W lamp geeft 2.400 µmol per seconde, wat neerkomt op 12 procent meer licht dan het 1.000 W equivalent, die 2.140 µmol haalt. "Dit resulteert in hogere opbrengsten en kortere teelten, ofwel jaarrond betere resultaten en een kortere ROI", vertelt het team. 

 

Horturion serie
De Horturion HPS intense is een uitbreiding van de bestaande Horturion-collectie, met een drievoudige condensator en een technische levensduur van 10.000 uur. De lamp is ontwikkeld door BLV-ingenieurs en wordt door het bedrijf zelf gefabriceerd.

Met hun LED- en HPS-oplossingen timmert BLV aardig aan de weg in Nederland: vorig jaar groeide het aantal HPS-verkopen in ons land met meer dan 50 procent.

Het bedrijf helpt niet alleen aan groenten- en siertelers met extra licht maar is ook actief in de meer 'bijzondere' teelten als zachtfruit en cactussen.

BLV staat op de HortiContact in stand D131. 

Voor meer informatie:
BLV
www.blv-licht.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven