Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biobest geeft teelttip:

"Nutrimite twee weken na het uitzetten van roofmijten verblazen"

Roofmijten hebben in een komkommergewas weinig te eten. Bijvoeren met Nutrimite houdt het leger op volle sterkte. “Met dit voedingssupplement blijven de roofmijten vitaal en leggen zij meer eieren. Wij zien echt verschil”, vertelt Marcel Verbeek, adviseur bij Biobest Nederland.

Telers die drie komkommergewassen per jaar hebben, zijn onlangs met hun teelt gestart. In de derde week zetten ze vaak de eerste roofmijten uit. Die houden trips, witte vlieg en spint onder controle. Telers kiezen ervoor met regelmaat Swirskii-System óf Montdorensis-System in te zetten, vaak aangevuld met Californicus-System. Welke keuze ze ook maken, al deze roofmijten hebben baat bij het bijvoeren met Nutrimite, een supplement op basis van Typha-pollen.

Elke twee weken bijvoeren
Marcel: “Omdat een komkommergewas geen stuifmeel heeft, is er normaal gesproken weinig voeding beschikbaar. Daarom adviseren wij twee weken na het uitzetten van de roofmijten Nutrimite te verblazen en dat telkens te herhalen. De roofmijten blijven dan vitaler en leggen meer eieren. Dat zorgt voor een sterke populatie. Neemt de plaagdruk van bijvoorbeeld witte vlieg toe, dan zien we dat het aantal roofmijten explosief toeneemt. Ze houden namelijk van deze variatie in het menu”, vertelt Marcel.

Eenvoudig verspreiden
Verspreiden van het voedingssupplement is eenvoudig en gaat snel. Nutrimite wordt in een pot geleverd, die past op de Nutri-App. Dit opzetstuk is speciaal ontworpen voor de elektrische Makita handverblazer. Die blaast het stuifmeel zo’n 6 meter over het gewas. Marcel: “Sommige komkommertelers hebben zelf ventilatoren ontwikkeld, die ook prima werken.”

Flexibiliteit
Het advies voor komkommertelers met drie teelten per jaar is om elke 14 dagen 500 gram Nutrimite per hectare te verspreiden, legt de Biobest-adviseur uit. “Dat werkt het beste. Het komt erop neer dat zij Nutrimite drie of vier keer per teelt inzetten. Houden telers wat over, dan kunnen ze dat gewoon in de vriezer bewaren. Flexibiliteit is nog een voordeel van dit voedingssupplement.”

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com

Publicatiedatum: