Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking JASA, Euro-West en OTC Organics

"We houden de keten gesloten met dedicated bio-verpakkingslijn"

Tholen - Van de afgelopen vier Fruit Logistica-edities hieven JASA en Euro West drie keer het glas om een overeenkomst rond te maken. Dit jaar was het weer prijs vanwege een order van een dedicated-bio lijn die Euro West voor haar klant OTC Organics zal inzetten voor het verpakken van biologische AGF-producten. In mei zal de nieuwe lijn operationeel zijn.

"In mei vorig jaar hebben we gezamenlijk met OTC een verpakkingsseminar georganiseerd om te kijken waar de verpakkingsmarkt heen gaat. De investering in deze specifieke bio-lijn is hier een indirect uitvloeisel van", vertelt directeur Marco Vijverberg van Euro West, dat al bijna twintig jaar samenwerkt met OTC.


Jasa, Euro-West en OTC Organics proosten op de nieuwe investering

"Momenteel worden de bio-producten nog verpakt op de gangbare lijnen, maar we zagen dat ondanks de inspanningen om de lijn te reinigen nog altijd residuen achterbleven op de verpakkingen. Dat kan niet meer, ook gezien de strenge normen die de grootwinkelbedrijven hanteren. Daarom hebben we met Euro West besloten de stap te maken naar een dedicated bio-lijn. Zo houden we de bio-keten gesloten", aldus directeur Edward Out van OTC Organics.

De nieuwe biologische verpakkingslijn krijgt een viertal uitgangen, waarvan er twee zullen worden ingezet voor het verpakken in netlon verpakking van biologisch afbreekbaar materiaal. Er wordt nog gekeken hoe de twee andere uitgangen ingezet kunnen worden. "Die flexibiliteit is ook wel een pré. We kunnen er verschillende AGF-producten mee verpakken met verschillend materiaal", vertelt Marco.

De keuze voor JASA was volgens Marco niet moeilijk. "Naast dat we al jaren naar tevredenheid met ze werken, staat bij JASA duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat zie je ook aan de Bag-2-Paper- en de sleeve-oplossingen die ze hier nu op de beurs introduceren. Daarnaast beschikken ze over een stukje voorsprong in techniek. Daar hopen wij ook met deze lijn ons voordeel mee te gaan doen."

Voor meer informatie:
Euro West
Marco Vijverberg
m.vijverberg@euro-west.nl
www.euro-west.nl

Jasa Packaging Solutions
Denise Baths
d.baths@jasa.nl
www.jasa.nl

OTC Organics
Bart van der Vliet
Marketing@otcorganics.com
www.otcorganics.nl