Nieuwe draadloos sensornetwerk voor grote glastelers

Het Nieuw-Zeelandse bedrijf Autogrow heeft een draadloze slimme sensor uitgebracht die telers uitgebreide microklimaatgegevens verschaft om hun opbrengst, kwaliteit en besluitvorming te verbeteren.

Elke Folium sensor verzamelt omgevingsgegevens zoals temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, PAR, RAD en barometerdruk, die telers kunnen bekijken op een heatmap - waarbij ze direct de verschillen tussen hun teeltgebieden kunnen zien. Folium maakt volgens de ontwikkelaars 'een onbeperkte omgevingsanalyse' voor kastelers mogelijk, omdat het aantal sensoren volledig schaalbaar is.

CEO Darryn Keiller: "We hebben in de sector lang gepleit voor het feit dat je niet kunt managen wat je niet meet en dat de beslissingen die je neemt slechts zo goed zijn als de sensortechnologie die de gegevens verzamelt. Folium gaat een heel eind om telers bruikbare gegevens te geven met behulp van moderne heatmapping technologie. Het onthult wat het oog niet kan zien."

"Volgens marktanalisten ziet het er naar uit dat de wereldwijde kasmarkt in de komende 5 jaar meer dan € 36 mld zal bedragen. Het is dus een groeimarkt die we graag willen ondersteunen. Met meer dan twee jaar van onderzoek en ontwikkeling en een enorme hoeveelheid hard werk van mijn team is het fantastisch om Folium op de markt te hebben en kastelers nieuwe technologie te bieden die een aanzienlijke impact zal hebben op hun resultaat."

De doelgroep van Folium is de grote glastelers die eenvoudigweg door de omvang van hun bedrijf uitgebreide klimaatgegevens nodig hebben. Folium zal ervoor te zorgen dat alle gebieden van hun installaties de optimale omgeving voor de groei bieden. Het sensornetwerk schaalt betrouwbaar naar de grootte van elke kas.

Hoofd technologie Jonathan Morgan merkt op dat sensortechnologie ongelooflijk complex kan zijn, maar dat de ervaring voor de teler eenvoudig en zinvol moet zijn.

Morgan: "We hebben het geluk gehad om met een aantal fantastische telers te werken tijdens de ontwikkeling van Folium, die hun tijd, kennis en teeltwerkzaamheden hebben gedeeld om ervoor te zorgen dat we een aantal van de pijnpunten die ze ervaren bij het omgaan met microklimaten oplossen."

"Dit is slechts het begin van wat Folium zal kunnen doen. Door de manier waarop onze technologie is ontworpen, kunnen we gemakkelijk nieuwe functies introduceren die de telers voortdurend ondersteunen. Ze kunnen ook meer Folium-units toevoegen naarmate hun bedrijf groeit en omdat ze verbonden zijn met ons cloud-platform hebben ze altijd en overal toegang."

Voor meer informatie:
Kylie Horomia
Mobile: +6421 733 025
E-mail: kylie.horomia@autogrow.com
Web: www.autogrow.com/products/folium


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven