Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"De teler is net een pokerspeler"

Met betrekking tot de planning van de teelt van groenten en fruit is het een goed idee om doelen te stellen wanneer er deadlines naderen.

“Voor 2020 hebben wij ons al ten doel gesteld om de volumes met 10% te vergroten. Dit is geen willekeurige keuze, maar een collectieve beslissing die we met onze 30 leden hebben genomen”, zegt Vittorio Gona, directeur van Alba Bio uit Marina di Ragusa.

Vittorio Gona

“Zoals elk jaar was er ook aan het begin van dit jaar sprake van veel beschikbaarheid en alles volgens schema. Het is duidelijk dat de teelt wordt gereguleerd op basis van de afspraken die zijn gemaakt met onze Italiaanse en buitenlandse klanten. Elk jaar ontwikkelen we nieuwe gewassen en nieuwe rassen waarmee we ons kunnen onderscheiden op de markt en waardoor de vraag wordt gestimuleerd. We zijn verheugd te kunnen melden dat alle gewassen voor de kalender 2020 beschikbaar zijn.” 

Telersorganisatie Alba Bio is op zoek naar nieuw leden die geloven in het project van de coöperatie. Deze baseert zich op de waarden die zijn geïdentificeerd in de traditie van de landbouwcultuur, maar die toch kijkt naar innovatie.

“De teler is net een pokerspeler want het economische risico is groot ondanks een zorgvuldige planning. De landbouw heeft nu eenmaal te maken met variabelen die niet afhankelijk zijn van de goodwill van degenen die het bedrijven. Een aantal elementen zijn bijvoorbeeld plantenziekten, het klimaat en de complexe dynamiek van de markt. En dan zijn er natuurlijk nog de prijzen die vaak niet in overeenstemming zijn met de investeringen en de risico’s de de teler loopt.”

“Onze biologische gewassen worden verpakt in de verpakking waar de klant om heeft gevraagd. Wij beschikken over de benodigde referenties en inmiddels staan we bekend als een coöperatie die louter met biologische gewassen bezig is, zowel op de nationale als internationale markt”, concludeert de directeur.

Voor meer informatie:
O.P. Coop. Alba Bio
Cda Ferranta, SN
97010 Marina di Ragusa (RG) - Italië
Tel.: +39 932 239003
Fax: +39 932 616014
Email: info@gruppoalbabio.it
Web: www.gruppoalbabio.it 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven