BRC en IFS-certificeringen van groenten en fruit verpakker Euro West verlengd

"Overstap van plastic verpakkingen naar alternatieven hot item in verpakkingswereld"

Voor Euro West stond in het begin van de maand januari de jaarlijkse BRC en IFS audit weer op het programma. Nadat in het voorgaande jaar de certificaten voor QS, Skal en het RIK al werden verlengd, waren deze twee certificeringen de laatste in de reeks om verlengd te worden. Tijdens het bezoek van de auditor van certificerende instelling Vinçotte ISACert kreeg de Poeldijkse verpakker van groenten en fruit de bevestiging dat men de zaken op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid goed op orde heeft.


Stefan van Marrewijk en Bart Bellemans van Euro West poseren samen met Q Point-adviseur Cok Duijvestijn met de behaalde certificaten

In de lijn van de voorgaande jaren stond bij Euro West ook afgelopen jaar in het teken van continue verbetering. Speerpunten hierbij waren automatisering én digitalisering. Waar het productieproces binnen het bedrijf steeds verder wordt geautomatiseerd, heeft de digitalisering meer betrekking op de registraties die moeten worden uitgevoerd. Zo heeft men in 2019 de overstap gemaakt naar het digitale orderpicksysteem ELMO van softwareleverancier Jem ID en is men momenteel druk bezig om de papieren registraties voor het kwaliteitszorgsysteem om te zetten naar het digitale CareNet van Normec Foodcare.

Daarnaast is binnen de verpakkingswereld de overstap van plastic verpakkingen naar alternatieven een hot item. Euro West heeft samen met verschillende klanten gekeken naar mogelijkheden om andere verpakkingsmogelijkheden aan te bieden ten opzichte van de klassieke plastic flowpackverpakkingen en plastic schalen en pakbladen. Ook hierin vinden continue ontwikkelingen plaats en Euro West probeert hierin ook voortdurend mee te denken met haar klanten.

 

Voor meer informatie:
Euro West B.V.
ABC Westland 374
2685 DD Poeldijk
www.euro-west.nl

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven