Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Studio 100 en Colruyt lanceren kookprogramma met AGF in de hoofdrol

Binnenkort start op Studio 100 TV een gloednieuw kookprogramma rond evenwichtige voeding voor en door kinderen. 'De Pottenlikkers' is de eerste samenwerking tussen Studio 100 en Colruyt Laagste Prijzen.

In het kookprogramma maakt de kijker kennis met zes jonge culinaire talenten die hun leeftijdsgenoten op sleeptouw nemen in de keuken. Elke week gaan ze aan de slag met een evenwichtig en kindvriendelijk gerecht met groenten en fruit in de hoofdrol.

De jonge chefs worden geholpen door hulpchef Marie Verhulst. Vanaf woensdag 26 februari zijn de Pottenlikkers elke week te bekijken op Studio 100 TV, via de gratis Studio 100 GO-app en op www.colruyt.be/pottenlikkers.

De Pottenlikkers: nieuwe generatie groentenambassadeurs
De twee Belgische bedrijven Colruyt en Studio 100 kondigden afgelopen oktober aan om intensief samen te werken rond evenwichtige voeding bij kinderen. Dit nieuwe duurzame Belgische partnership, met als eerste concrete samenwerking het kookprogramma 'De Pottenlikkers', heeft als doelstelling om kinderen op een speelse en ongedwongen manier te laten experimenteren en bijleren in de keuken. Op die manier worden kinderen zelf ook 'Pottenlikkers', ambassadeurs van koken met groenten en fruit, zowel voor hun leeftijdsgenoten als hun ouders.

Deze gekozen aanpak wordt ondersteund door een recente studie van het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Nutrition Education and Behavior (2020) waaruit blijkt dat kinderen die kijken naar programma's waarin gezonde voeding aanbod komt, geneigd zijn om zelf ook te kiezen voor gezonde alternatieven. Het volledige rapport van de studie vind je hier.

Sophie Crudo, medewerker Colruyt-kookteam : "De Pottenlikkers is meer dan een kookprogramma, het is een beweging. Samen met Studio 100 willen we de kinderen die naar het programma kijken, inspireren om zelf pottenlikker te worden en in de keuken aan de slag te gaan."

Verenigde krachten
Partners Colruyt Laagste Prijzen en Studio 100 leggen hun typische knowhow samen voor het maken van dit kookprogramma. Colruyt Group Academy stelt zijn keukens open zodat de jonge chefs naar hartenlust kunnen koken, terwijl het culinaire team en de voedingsdeskundigen van Colruyt voor evenwichtige recepten zorgden. Studio100 transformeerde dit tot een mooi en attractief programma.

Sophie Crudo: "Mijn drie collega's en ik hebben alle recepten voor het programma bedacht. In elke aflevering speelt een andere seizoensgroente of -fruit de hoofdrol. Voor de voedingswaarde van onze gerechten konden we rekenen op het advies van de Colruyt-voedingsdeskundigen. De avocado-chocomousse hebben we bijvoorbeeld gezoet met banaan in plaats van suiker. En ja, onze eigen kinderen waren proefkonijn tijdens het bedenken en uittesten van de recepten (lacht)."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven