Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Precisiesnijden van langwerpige groenten met een transversale bandsnijmachine

De nieuwe FAM Volantis transversale bandsnijmachine is ontworpen voor het precisiesnijden van langwerpige producten zoals komkommers, wortelen, courgettes, groene bonen, augurken, okra, selder, aardappelen en slasoorten met een stevige krop zoals ijsbergsla, radicchio, met een diameter tot 115 mm.

Voor samendrukbare slasoorten met losse bladeren zoals krulsla, eikenbladsla, rucola en andere bladgroenten zoals spinazie en radijsloof, kan de Volantis groenten met een diameter tot 160 mm verwerken.

De machine kan manueel gevoed worden of door eender welk toevoersysteem voor zover dit systeem het product gelijkmatig naar de machine voedt. Het brede invoerkanaal lijnt lange, smalle producten uit voor het snijwiel.

"De meer dan 2 meter lange invoerzone zorgt voor een betere productoriëntering. Ze lijnt de producten perfect uit zodat ze niet kantelen terwijl ze naar het snijwiel worden gevoed", zegt het bedrijf. 

Precisiesnit in een handomdraai
De snijwielen van de 24 reeks zorgen ervoor, samen met de snelheid van transportbanden en snijwiel die met de VFD’s worden geselecteerd of geprogrammeerd, dat de snelheid van het product constant blijft tijdens het snijden, zonder dat een aangedreven bovenband nodig is voor de meeste producten.

Dankzij de hoge draaisnelheid van de messen in combinatie met de unieke snijmethode produceert de Volantis uniforme, gladde schijfjes met een minimum aan breuk en rafels, waardoor de producten langer houdbaar zijn.

Grote productflexibiliteit en ongekend gebruiksgemak
Een compact kleurentouchscreen biedt een vereenvoudigde makkelijk te volgen operatorinterface voor een vlotte instelling en een snelle productwijziging.

"Men kan de lijst met snijtoepassingen opslaan en selecteren, inclusief de exacte snijmaten en snelheden, waardoor de bediening gemakkelijk wordt, zelfs voor onervaren operators", aldus FAM.

De geïntegreerde standaard frequentiesturingen (VFD’s) maken een nauwkeurige snelheidsregeling mogelijk en zorgen voor een maximale flexibiliteit bij het produceren van verschillende snijmaten.

Ontwikkeld om de cost of ownership te reduceren en om de productiviteit te verhogen
De Volantis is de V-bandsnijmachine ontwikkeld om de total cost of ownership te reduceren en tegelijk de productiviteit te verhogen.

Verbeterde hygiëne en toegang voor reiniging, minder slijtdelen, gemakkelijk te vervangen transportbanden, verhoogd rendement zullen de total cost of ownership (TCO) reduceren en ervoor zorgen dat de investering in deze machine zich snel terugbetaalt.

De FAM Volantis op de Fruit Logistica 
FAM is te vinden in Hal 3.1 – Stand A07

Voor meer informatie:
Niels Van Laer
FAM
Neerveld 2
2550 Kontich België
T: +32 (0)3 450 92 20
M: +32 (0)472 82 00 16
marketing@fam.be 
www.fam.be 

Publicatiedatum: