introductie Savorino en FlavorTom

Veredelaar belooft cocktailtomaat met 'consistent goede smaak'

Tijdens Fruit Logistica presenteert TomaTech de middelgrote cocktailtomatenrassen Savorino en Flavortom. Deze nieuwe rassen maken onderdeel uit van de Harmony-serie, die bestaat uit zes premium tomatenrassen. "Ieder ras biedt een unieke smaakervaring omdat ieder Harmony-merk zijn eigen kenmerkende kleur, textuur, vorm en aroma heeft," legt het team van TomaTech uit. 

Volgens het bedrijf bieden deze tomatenrassen de oplossing voor een probleem waar consumenten en retailers al tientallen jaren last van hebben en dat telers en veredelaars tot nu niet op konden lossen.

Consumenten zijn vaak teleurgesteld in het huidige aanbod aan cocktailtrostomaten omdat deze vaak een weinig aromatische, waterige smaak en een wat melige textuur hebben. "Zelfs de meest verkochte rassen bieden geen garantie voor een consistente smaak, kleuring, aroma en textuur," zegt Ofer Ben Zvi, directeur van TomaTech. "Wij menen nu twee middelgrote rassen cocktailtomaten te hebben met een consistente, goede smaak waarmee bovendien een goede productie te behalen is."

 

Savorino
Savorino is een felrode, ronde cocktailtomaat met een gewicht van 70g. Deze sappige tomaat heeft een brix van 7%. "Uit onderzoek is gebleken dat consumenten dol zijn op de zoete, kruidige smaak, de kenmerkende 'bite' en het aantrekkelijke fruitige en zoete aroma van dit ras. 

Met haar dunne schil en stevige vruchtvlees is deze tomaat veelzijdig te gebruiken in de keuken. Deze tomaat doet het verrassend goed in zowel salades als soepen."

FlavorTom


FlavorTom is een iets grotere cocktailtomaat van 80-100g en heeft een uniforme, dieprode kleur en brix van 6-7%. "Deze tomaat is perfect voor consumenten die houden van een smaakvolle tomaat met een aangenaam fruitig aroma. De dunne schil en het stevige maar sappige vruchtvlees maken deze tomaat tot een veelzijdig ingrediënt in tal van gerechten."

"Deze twee nieuwe rassen bieden de ideale combinatie van smaak, kleuring, aroma en hoge opbrengsten waar consumenten, telers en retailers zolang op hebben gewacht," aldus Favi Vidavski, hoofd R&D en directeur van TomaTech. 

 

TomaTech zal deze nieuwe rassen presenteren in haar stand op  Fruit Logistica, Hall 27, C-14 op 5-6-7 februari 2020.

Voor meer informatie:
Adi Tesler
TomaTech
+972 522 242 280
adi@tomatech.com 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven