Evergreen Europe introduceert Italiaanse chili pepers op Fruit Logistica:

"Vanaf volgend voorjaar chilipepers van Italiaanse makelij op de markt"

“In de zomermaanden zullen we ongeveer 100 chili peperrassen hebben dus er is voor ieder wat wils.” Dat zei Marco Pacifico in aanloop naar zijn debuut op Fruit Logistica in Berlijn. Hier zal Evergreen Europe een nieuw project presenteren.

Marco Pacifico

Het project
"We zijn begonnen met het idee om de teelt van verschillende chili peperrassen te bevorderen met alleen Italiaanse rassen. Wij zijn dan degene die het telen en rechtstreeks op de markt brengen. Tijdens Fruit Logistica zullen we Italiaanse rassen presenteren, evenals uit Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika," zegt de algemeen directeur. 

Chili pepers met de drie gradaties van pittigheid.

"Sommige rassen zoals Jalapeno, Habanero en Naga Morich zijn al bekend, terwijl anderen onbekend zijn bij de meesten. We hebben zelfs superhete chili pepers zoals Carolina Reaper, Trinidad Scorpion en Fatalii, die moet worden gebruikt met de nodige voorzorgsmaatregelen.

De teelt in ons gebied zal plaatsvinden tussen eind mei en december, zowel in de vollegrond als in kassen. In de wintermaanden verplaatst de teelt zich om voor de hand liggende klimatologische redenen naar Apulië, Calabrië en Sicilië. "

Foto boven: adviezen over de bereiding. Foto beneden: instructies over de dosering

Instructies voor gebruik
"De chilipepers worden op de markt gebracht in milieuvriendelijke verpakkingen gemaakt van recyclebaar karton en Clarifoil-cellulosefolie. De verpakking kan worden weggegooid in de papierbak en weegt tussen de 60 en 100 gram", zegt Pacifico.

"De chilipepers worden gediversifieerd in drie categorieën om consumenten te helpen: mild, medium en heet. Aan de ene kant bevat de verpakking ideeën en recepten, aan de andere kant zal het de aanbevolen dosering vermelden voor degenen die chilipepers proberen voor de eerste keer."

Hoewel de pittigheid wordt gemeten aan de hand van de Scoville-schaal, is dit natuurlijk altijd subjectief. Daarom zal Evergreen Europe de consument zoveel mogelijk informatie verstrekken.

"De verpakkingen van de chili pepers hebben een afmeting van 10x7x6 cm en worden verstrekt in een handige presentatiedoos (zie foto aan de zijkant) die de inhoud toont. Elke doos bevat 6 verschillende pakketten, om winkels de maximale verkooprotatie te garanderen."

De afzet start volgend voorjaar. Tijdens de beurs in Berlijn is het bedrijf te vinden in Hal 4.2 - Stand A08.

Voor meer informatie:
Evergreen Europe Srl 
Via Sacro Cuore,15/B 
35135 Padova (PD) ITALY
Tel.: +39 049 5352482
Fax: +39 049 5352482
Email: marco.pacifico@evergreeneurope.com
Web: www.evergreeneurope.com

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven