Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Israëlische Kronen-vertegenwoordiging voert tests uit in Kehl

Wasmachines voor koosjere verwerking van sla en groenten

Machines voor koosjere verwerking van sla en groenten, het bestaat. Samen met de officiële Kronen vertegenwoordiging in Israël, Muskat Technologies, heeft Kronen twee GEWA 5000V PLUS wasmachines voor een klant in de buurt van de Israëlische stad Kiryat Gat geproduceerd, die geschikt is voor de koosjere verwerking van sla en groenten.

De klant in Israël, de firma Yevuli Hakfar, verwerkt kool, ijsbergsla, babyleaf en romaine sla met een capaciteit van tot wel 50 ton per dag. Het bedrijf verkoopt haar verwerkte producten aan hotels en restaurants die grote waarde hechten aan een hoge productkwaliteit om tijd en personeelskosten bij de bereiding van gerechten te besparen.

De waslijn bestaat uit twee GEWA 5000V PLUS wasmachines met een geoptimaliseerd koosjer filtersysteem dat de koosjere verwerking van de levensmiddelen garandeert. De filters werden door Muskat Technologies ontworpen, die samen met Kronen aan de integratie van het filtersysteem in de wasmachine hebben gewerkt. De filters beschikken over de hoogste koosjercertificering en garanderen zo een productverwerking volgens de eisen voor koosjere levensmiddelproductie.

Het geoptimaliseerde koosjere filtersysteem was een bepalend criterium bij de aankoopbeslissing voor de nieuwe waslijn bij de firma Yevuli Hakfar, die reeds jarenlang klant is van Kronen en Muskat Technologies en een GS 10-2, een GS 20 bandsnijmachine evenals een groenten- en slacentrifuge van Kronen in gebruik heeft.

Omvangrijke tests
Na afloop van de productie van de twee GEWA 5000V PLUS machines reisden Mordechai Muskat van Muskat Technologies  evenals twee medewerkers en de verantwoordelijke rabbi naar Kronen in Kehl. Daar voerden ze succesvol verschillende tests uit met de beide wasmachines die aantoonden dat de filters zeer goed functioneren. Hierop volgde dan ook de afname van de machines.

De tests garanderen dat de filters optimaal in de wasmachines geïntegreerd zijn en alle klanteneisen vervuld worden. Inmiddels zijn de twee GEWA 5000V PLUS machines reeds bij Yevuli Hakfar in gebruik en produceren ze iedere dag meerdere tonnen gewassen sla en groenten.

In de weken die op de levering van de twee GEWA 5000V PLUS machines naar Israël volgden, verkocht Muskat Technologies reeds drie verdere wasmachines, twee keer de GEWA 3800V PLUS en één keer de GEWA 4000V PLUS, met het koosjere filtersysteem.

Meer informatie is te vinden op www.kronen.eu of www.muskat-technologies.co.il/  

Publicatiedatum: