Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaans aanbod rucola binnenkort weer op peil

Na een paar weken van krappe voorraden komt er binnenkort weer nieuwe rucola op de markt.

"De voorraden waren erg krap in het westen vanwege het koude weer", zegt Nick Marella van CMC Produce Inc. in New Suffolk, NY (VS). "Maar het lijkt erop dat het nu de betere kant opgaat. De dagen beginnen te lengen en het ergste van de winter is voorbij in de woestijngebieden. Het wordt weer wat warmer."

Marella merkt op dat de voorraad rucola al zo'n drie weken beperkt is. "December is altijd een moeilijke maand in de woestijngebieden. Je hebt korte dagen en het kan koud worden, maar rucola houdt van warmte, dus het is niet echt verrassend dat er een tekort is," zegt hij. "Er zitten momenteel nieuwe voorraden aan te komen, maar het zal nog minstens een week duren voordat het in de winkels ligt." 

Inmiddels is de vraag naar de groenten groter geworden. "Er is zeker meer vraag naar rucola de laatste weken. Wat we verbouwen is bestemd voor onze klanten en die hebben aanzienlijk meer gekocht: de vraag is verviervoudigd," zegt John Bonner van Great Lakes Growers in Burton, Ohio. "We verkopen alles wat we nu kunnen telen."


Great Lakes Growers teelt verschillende soorten groenten, waaronder rucola.

Meer volume
Great Lakes verkoopt grootbladige rucola, die snel en goed in de kas groeit. "Over een paar weken hebben we een aanzienlijk volume van de wilde rucola, die met het kleinere gekartelde blad," zegt Bonner.

Bonner zegt ook dat het volume van de voorraad rucola zal stijgen:
"We zijn de voorraden in ieder geval aan het opvoeren, omdat er steeds een tekort is, maar ook omdat het weer tegen kan gaan zitten. Er is meer vraag naar een consistenter aanbod, dus we zijn continu aan het opvoeren."

In de handel gingen de prijzen van de rucola vanwege de kleine voorraden beduidend omhoog, soms wel met 20-25%. Logischerwijs zullen de prijzen weer dalen als er meer volume op de markt komt.

Voor meer informatie:
Nick Marella
CMC Produce Inc.
+1 (631) 461-7411
nick@cmcproduce.com

John Bonner
Great Lakes Growers
+1 (440) 834-0032
bonnerj@greatlakesgrowers.com
http://greatlakesgrowers.com

Publicatiedatum: