Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Onderzoek Michigan State University

Onderzoek naar bladgroenten en bestrijding ziekteverwekkers 'van groot belang'

Amerikaanse bladgroententelers zijn op zoek naar manieren om de voedselveiligheid van sla en andere in de volle grond geteelde bladgroenten te verbeteren. De USDA heeft daarnaast een subsidie van €2,5 mln toegekend aan de Michigan State University voor onderzoek naar bedekte teeltmethoden. 

MSU-onderzoeksproject naar verticale teelt
Een team onderzoekers zal gedurende vier jaar onderzoek doen naar de verticale teelt van sla en bladgroenten en ontvangt hiervoor nog eens €2,5 mln extra van de federale overheid, waarmee de totale subsidie voor het project op €4,9 mln komt.

Aangezien bladgroenten veelal rauw worden gegeten vormt de vollegrondsteelt een uitdaging op het gebied van de veiligheid. Hierdoor groeit de belangstelling voor de teelt op water in een gecontroleerde omgeving. Er is echter nog weinig informatie bekend of dit ook in economisch opzicht een haalbare oplossing is. 

"Verticale teelt, waarbij LED-licht wordt toegepast, biedt veel voordelen," begint professor Erik Runkle. "Zo vergt het minder ruimte, kunnen water en voedingsstoffen op een meer efficiënte manier worden gebruikt en kan de teelt jaarrond plaatsvinden. Bovendien zijn er vrijwel geen gewasbeschermingsmiddelen nodig."

Er is meer onderzoek nodig naar de besmetting van sla en andere bladgroenten met ziekteverwekkers wanneer deze in de vollegrond worden geteeld. "We moeten weten waarom en hoe deze producten bloot komen te staan aan pathogenen uit de omgeving." 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven