StickerID!

Composteerbare stickers volgende stap in duurzame verpakkingen

Tholen – 2020 is goed begonnen voor StickerID!, het ontwerp van de composteerbare sticker heeft het benodigde OK compost eindcertificaat behaald. Daarmee kunnen de AGF-verpakkers aan de slag met de nieuwe stickers.

Madelon Slegt en Carola Zegers van Sticker ID! 

Het certificaat voor de composteerbare stickers die worden vervaardigd door het Franse Eurolabel 06 zijn er gekomen dankzij hun Nederlandse agentschap StickerID! uit Barendrecht. Dit bedrijf levert allerlei soorten stickers voor de meest uiteenlopende industrieën voor de Nederlandse, Belgische en Scandinavische markt. “Toen het certificaat eindelijk binnen was deden we wel even een vreugdedansje op kantoor,” vertelt Madelon Slegt van StickerID! trots. “Vooral Carola Zegers heeft zich sterk ingezet voor het ontwikkelen hiervan en de contacten onderhouden welke nodig waren om dit certificaat te halen voor de composteerbare stickers op groenten en fruit.”

Vraag vanuit de retail
De normale stickers die gemaakt zijn van Polypropyleen worden nu binnenkort vervangen door de composteerbare stickers van het Franse bedrijf. “In Nederland zien we dat de vraag naar composteerbare varianten steeds groter wordt. Vooral de supermarkten eisen steeds vaker een alternatief,” vertelt Madelon. “We merken dat in Frankrijk deze vraag wat minder is, maar dankzij onze relatie met de leverancier hebben we er voor kunnen zorgen dat er nu composteerbare stickers op de markt zijn gekomen, welke nu dit officiële eindcertificaat dragen. We verwachten dat o.a. de appelen, peren, avocado’s, mango’s en vele andere soorten groenten en fruit binnenkort met een composteerbare sticker in het schap komen te liggen. We hebben hiermee de primeur”

In Scandinavië hebben ze de stickers van Polypropyleen al eerder vervangen door een papieren variant. “Deze stickers zijn echter minder geschikt voor in de koeling vanwege vochtgevoeligheid” legt Madelon uit. “We hopen dan ook met deze variant een alternatief aan te bieden op de Scandinavische markt.”

Eetbare stickers een volgende stap?
Volgens Madelon blijven stickers op groenten en fruit in de toekomst nodig. “Tegenwoordig hebben we veel verschillende soorten appels en peren op de markt zodat de stickers onmisbaar zijn geworden. Daarnaast zijn de stickers voorzien van een PLU-code waarmee de kassier/kassière de prijs op de kassa kan aanslaan. Maar ook het stukje branding speelt hierin een erg grote rol.

Met de nu geldige composteerbare certificering kunnen we verder gaan kijken wat er nog mogelijk is in de toekomst. Wellicht behoort een volledig eetbare sticker misschien tot de mogelijkheden?”

Voor meer informatie:
Sticker ID!
Bijdorp-Oost 28c
2992 LA Barendrecht
Tel: 0031 (0)6 29 38 51 50 (Madelon Slegt)
Tel: 0031 (0)6 53 75 13 13 (Carola Zegers)
madelon@stickerid.nl
carola@stickerid.nl
agfbestellingen@stickerid.nl
www.stickerid.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven