Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik de Jong, Jongfresh:

"Schaarste op radijsmarkt na speculatie op dalende vraag na feestdagen"

Tholen - De laatste twee, drie weken is er een fors tekort ontstaan op de radijsmarkt. "Iedereen heeft ingezet op de feestdagen en na de jaarwisseling is het aanbod hard teruggevallen. Dat resulteert momenteel in bovengemiddelde prijzen op de markt", constateert Erik de Jong van radijskwekerij Jongfresh uit Monster.

"Uiteindelijk is er iets te nadrukkelijk gespeculeerd op een dalende vraag, waardoor er toch schaarste is ontstaan. We zien nu wel wat herstel in de productie optreden. Echt koud is het natuurlijk nog niet geweest en met een paar goede, zonnige dagen heb je al gauw een beetje groei", vertelt Erik. Hij verwacht voor medio februari geen spannende wijzigingen van de marktsituatie. "We hopen op een goed niveau het voorjaar in te gaan."

Jongfresh heeft zich in de loop der jaren voornamelijk gespecialiseerd in de specialty's en levert naast de handgeboste rode radijs ook witte en witpuntradijs, onder meer in mixverpakking. "De afzet van witpuntradijs vertoont momenteel een tegengestelde trend. Daarvan hadden we er richting de feestdagen net tekort en is het aanbod nu voldoende", aldus Erik.

Het Nederlands radijsareaal is volgens de teler licht gestegen. In deze tijd komt de concurrentie voor bosradijs hoofdzakelijk uit Italiƫ en bij losse radijs uit landen als Portugal, Marokko en Israƫl. "Een positieve ontwikkeling is dat we elkaar als radijstelend Nederland steeds meer weten te vinden. Het is niet zo moeilijk om elkaar de tent uit te vechten op de binnenlandse markt, maar het is veel sterker om gezamenlijk met kwalitatief hoogstaand product terrein te winnen met de buitenlandse afzet!"

Voor meer informatie:
Erik de Jong
Jongfresh VOF
Madeweg 60
2681 PN Monster
Tel: +31 (0)174 243 783 
erik@jongfresh.nl
www.jongfresh.nl