Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical farming ook in Italiaanse editie MasterChef

Niet alleen in Zweden, maar ook in Italiƫ omarmen televisieproducenten van het populaire programma MasterChef vertical farming. In de Italiaanse versie van de televisieshow zal de Grow Unit van Cefla/C-LED te zien zijn.

De Grow Unit is een indoor kweeksysteem voor microgroenten (zoals rucola, waterkers, rode radijs, amarant en rode kool). De voorgezaaide trays met microgroenten worden in het apparaat geplaatst en groeien dankzij een gesloten circuitsysteem met automatische verlichting, een automatisch irrigatiesysteem en een ventilatiesysteem voor de regeling van de temperatuur en de vochtigheidsgraad.

Het systeem is ontwikkeld door Cefla in samenwerking met een Italiaanse universiteit. Volgens Cefla is het een hoekje van de natuur binnenshuis waar je verse groenten kunt plukken, van microgroenten tot kruiden.

"De versheid van de op substraat geteelde microgroenten, de snelle groei en de hoge kwaliteit van de groenten, die allemaal zonder meststoffen en niet-natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen worden geteeld, zijn de belangrijkste kenmerken van deze producten", legt het team van Cefla/C-LED uit. "Dankzij deze microgroenten kunnen de aspirant-koks hun gerechten een intense smaak geven met groenten die tot 40 keer meer vitaminen bevatten dan normale groenten."

 

Voor meer informatie:
C-LED
www.c-led.it