Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fotoreportage IPM Essen 2020: 54.000 bezoekers zagen deze bedrijven

Tholen - De 38e editie van de IPM Essen zit er weer op. Dit jaar trok de beurs 54.000 bezoekers, weer net iets meer dan in 2019 toen er nog 52.800 bezoekers naar Essen afreisden om vooral heel veel bloemen en planten, maar ook de nodige verpakkingsconcepten én een stukje techniek te aanschouwen. 

Bekijk hier de volledige techniekreportage van de IPM en hier de volledige sierteeltreportage.


Piet van den Oord van Oerlemans Plastics was jarig op IPM, dus was er taart. Gemist en Piet toch nog feliciteren, dat kan door een mailtje te sturen aan pvdo@oerlemansplastics.nl  

In onze fotoreportage ligt op die techniek(bedrijven) de focus. Vooral in hal 3 (en hal 4 en de galerij) kon wie zich in techniek interesseerde zijn hart ophalen, want daar waren de meeste tuinbouwtoeleveranciers verzameld.


Stoere mannen, stoer project (op de achtergrond - het huis in de kas). Op de foto v.l.n.r.: Kick Jansen, Ruud den Engelsman (Luiten Greenhouses), Michel Saarloos (Saarlucon) en Marco van 't Hart (Luiten Greenhouses).

Heel veel innovaties namen zij dit jaar niet mee, maar een goed gesprek over de ontwikkelingen in de sector werd er wel gevoerd en ook werd de vier dagen durende beurs benut om de nodige afspraken te plannen.


Theo Straathof (Micothon), Wilfred Lange en Johan ten Veen (Metazet FormFlex) zitten hier op de groene Trike-400. De elektrische trekker werd uitgereikt aan de koper van het 1000e hanging basket systeem.  

Het wordt immers de komende tijd niet minder druk met de Fruit Logistica in aantocht, dus de gesprekken die alvast gevoerd zijn, die zijn mooi genomen, zeker als die gesprekken ook nog gepaard gaan met een krabbeltje, zoals bijvoorbeeld bij Klasmann-Deilmann en Shakti Cocos.


Unifortes presenteerde net voor de beurs een nieuwe bedrijfsfilm. V.l.n.r.: Cherique Kranendonk, Roy Kranendonk en Robin van der Pligt. 

Volgens de beursorganisatie waren er in ieder geval twee procent meer buitenlanders in Essen te vinden tijdens de beurs, waarbij ook het percentage 'decision makers' steeg naar 72 procent ten opzichte van 69 procent in 2019. En dat is fijn voor de standhouders, want pennen uitdelen is leuk, maar daar neem je niet jaar na jaar een stand voor.


BLV zette hun Horturion LED CL circular light in de spotlights 

En wat viel er al lopend door hal 3, 4 en de galerij dan het meeste op? Niet één ding in het bijzonder, maar wel dat er in verhouding tot andere tuinbouwbeurzen er ogenschijnlijk minder belichting te zien was in de beurshallen. De hallen kleurden slechts beperkt roze, rood en paars (wel in de stand bij BLV), alle bloemen en planten in hal 1 en 2, waar de Nederlandse sierteelt geclusterd was, daargelaten. 

Bekijk hier de volledige techniekreportage van de IPM en hier de volledige sierteeltreportage.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven