Signify introduceert nieuwe lamp:

"Met 12% meer lichtopbrengst ook meer vruchtgroei"

Signify introduceert het Philips GreenPower Xtra 1150W-systeem. Het product voldoet, in combinatie met de Philips Green Vision 1150W elektronica, onder andere aan de marktvraag naar hybride oplossingen, waarbij LED- en traditionele HPS-belichtingsystemen met elkaar gecombineerd worden in de zoektocht naar het optimale groeilicht. De nieuwe lamp en bijhorende elektronica zijn beschikbaar vanaf medio 2020.


Het Philips GreenPower Xtra 1150W-systeem

Meer micromollen  en een optimalere fotosynthese
"De Philips GreenPower Xtra 1150W-lamp heeft met 2.400 micromollen per seconde een 12% hogere lichtopbrengst dan zijn 1000W-equivalent met 2.150 micromollen. De nieuwe Philips GreenPower Xtra 1150W-lamp is gebaseerd op dezelfde technologie als zijn voorgangers en biedt in combinatie met haar aangepaste Philips Green Vision 1150W electronica, dus meer groeilicht waarmee een hogere opbrengst en kortere groeicycli gerealiseerd kunnen worden", deelt Signify.

Volgens Signify verzekeren telers zich van een snelle terugverdienperiode en vergroten ze de voorsprong op de concurrentie. Het systeem past in de glastuinbouw toegepaste armaturen en zal in de loop van 2020 beschikbaar zijn via de tuinbouwpartners van Signify oftewel de systeemleveranciers.

Lange levensduur
In 2018 introduceerde het toenmalige Philips Lighting de Philips GreenPower Xtra 1000W, die zich in de afgelopen jaren ook ruimschoots bewezen heeft zowel in groeikracht als in betrouwbaarheid en aantal branduren. "Uit verschillende testen bij gerenommeerde tomatentelers blijkt dat tomaten onder de Philips GreenPower Xtra 1000W gemiddeld 5% harder groeien dan vorige generaties lampen. Met 12% meer groeilicht belooft het Philips GreenPower Xtra 1150W-systeem dus ook aanzienlijk meer vruchtgroei en meer opbrengst."

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven