Vier nieuwe transportbakken voor geautomatiseerde logistieke systemen

Voor bedrijven die werken met geautomatiseerde logistieke systemen wordt de belangstelling voor transportbakken met een gladde bodem aan de onderzijde steeds groter. Deze transportbakken met een gladde bodem gaan veel soepeler over een geautomatiseerde transportband, rollenbanen of kettingbaan. Zonder de stapelrand gaat het stapelen soepeler met als resultaat veel minder storingen, stilstand of breuken. 

Tarra gewicht
Ook is er bij deze nieuwe range van producten ingespeeld op de vraag naar transportbakken met het tarra gewicht van de transportbakken afkomstig uit het europool systeem. Doordat veel bedrijven reeds werken met poolfust, zijn de machines waarmee zij werken op dit specifieke tarra gewicht ingesteld.

Het bestaande fust van Beekenkamp (art. 8256/2 en art. 8256/3) hebben een afwijkend gewicht, maar in deze nieuwe lijn heeft Beekenkamp een lage en halfhoge transportbak ontwikkeld met geribbelde bodem. Deze hebben hetzelfde tarra gewicht als het poolfust, zodat zij deze bedrijven ook kunnen voorzien van hun eigen fust. De geribbelde bodem is ook zo aangepast zonder stapelrand, zodat deze flexibeler over geautomatiseerde transportbanden, rollenbanen en kettingbanen loopt.

Beekenkamp introduceert vier nieuwe varianten:

  • Transportbak laag met gladde bodem, type 8201
  • Transportbak laag met geribbelde bodem, type 8202 (tarra gewicht eps)
  • Transportbak halfhoog met gladde bodem, type 8203
  • Transportbak halfhoog met geribbelde bodem, type 8204 (tarra gewicht eps)

Typen transportbakken
Beekenkamp Verpakkingen blijft de twee bestaande varianten transportbakken laag, type 8256/2 en transportbak halfhoog, type 8256/3 ook voeren in haar assortiment. De transportbak halfhoog type 8256/3 blijft het meest geschikt voor klanten die reeds van dit type transportbak gebruikmaken en werken met een automatisering gebaseerd op tarra gewicht. Transportbak 8256/2 kan vervangen worden door het nieuwe type 8201 Transportbak laag met gladde bodem. Het gewicht van deze twee type bakken zijn gelijk aan elkaar.

De nieuwe typen transportbakken 8201, 8202, 8203, 8204  zijn interstapelbaar met de bestaande transportbakken typen 8256/2, 8256/3, 8256/4.

Personalisatie
Transportbakken worden geproduceerd van nieuw HDPE-materiaal en zijn zeer geschikt voor de interne en externe logistiek van versproducten. Alle transportbakken kunnen in een kleur naar keuze geproduceerd worden. De optie voor een gekleurde bedrukking met  logo of slogan is ook mogelijk op de twee lange zijden van de bakken.

Van 5 t/m 7 februari is Beekenkamp Verpakkingen aanwezig op de Fruit Logistica in Berlijn. Voor vragen over de nieuwe transportbakken of over één van de andere teeltoplossingen kan iedereen terecht in hal 1.2, stand D-09.  

Voor meer informatie:
Beekenkamp Verpakkingen
www.beekenkamp.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven