BUWADome op silo met 12,75 meter diameter

Industrie volgt tuinbouw met plaatsing grootste lichtgewicht silo-afdekking tot nu toe

Wat doe je als je een silo volledig waterdicht wilt afdekken? Je zorgt dat je er een 'dak' op doet. Dat laatste is vorige week dan ook gebeurd bij een groot industrieproject in Amsterdam.

Daar is een BUWADoma, de naam voor de lichtgewicht siloafdekking met een aluminium frame en een PVC-zeil op maat, gemonteerd op een bestaande silo. Buwatec klaarde het klusje samen met mede-bedenker Albers Alligator en Bervoets Montage.

De klant in Amsterdam was op zoek naar een geschikte manier voor het volledig waterdicht afdekken van de silo. Het lichtgewicht aluminium frame in combinatie met een op maat gemaakt Pvc-zeil was in dit geval de oplossing. "Voor dit project is de lichtgewicht afdekking naast de silo opgebouwd en vervolgens met een kraan op de silo gehesen en afgemonteerd. Het is ook mogelijk om het dak vanuit de silo op te bouwen", laat het team van Buwatec weten. 

Grootste
Medio 2019 is het innovatieve daksysteem gelanceerd en in de tuinbouw zijn er al tientallen daken geïnstalleerd in het binnen- en buitenland. De eerste BUWADome van 2020 is tot nu toe de grootste die geïnstalleerd is. Het dak in Amsterdam is op een middelgrote silo met een diameter van 12,75 gemonteerd.

De BUWADome is beschikbaar voor silo’s met een diameter van 2.01 mtr tot 14.10 mtr. "Op het moment zijn nieuwe ontwikkelingen in volle gang, zodat de lichtgewicht afdekking in de toekomst ook op silo’s met een grotere diameter toegepast kan worden', blikt men bij Buwatec alvast vooruit. 

Voor meer informatie:
Buwatec B.V.
www.buwatec.com  
info@buwatec.com  


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven