De eerste Britse komkommers liggen al in de schappen

Nu Brexit snel dichterbij komt, is de vraag van de consument naar in het Verenigd Koninkrijk geteelde producten op de Britse binnenlandse markt sterker dan ooit tevoren. Het was dus duidelijk een goede beslissing voor de telers van Thanet Earth in Kent toen ze investeerden om hun nieuwste komkommerkas uit te rusten met groeilampen om hun productiecapaciteit te verhogen.

Door de lichten te gebruiken om de plantengroei in januari te bevorderen, is Thanet Earth als eerste op de markt gekomen met een grote 'UK-herkomstwinst'. Hun komkommeroogst is begonnen, met de eerste komkommers die op 24 januari met trots aan klanten in de retail werden geleverd.

De lampen worden gebruikt om het daglicht aan te vullen en de nacht door te komen om zo de lichturen te verlengen. Niet alleen hebben ze de planten sneller laten groeien, ze werken ook aan het verhogen van de opbrengst. De kas is zeer snel in volle productie gekomen.

Commercieel gezien maakt dit voor Thanet Earth een groot verschil. Robert James, Technisch Directeur van Thanet Earth, legt uit: "De voorraden uit Spanje kunnen in deze tijd van het jaar schommelen, net als de prijzen. Het hebben van een eigen lichtbron is een geweldige manier om onze bevoorrading veilig te stellen en heeft bewezen een waardevolle investering te zijn."

De verlichte komkommerkas is één van de twee voor dit gewas bij Thanet Earth. Het is gebouwd in 2017 en is 6,5 ha groot. Geschat wordt dat de productie van Thanet Earth in komkommerteelt goed is voor ongeveer 21% van alle komkommers die in het Verenigd Koninkrijk worden geteeld. De afhankelijkheid van invoer blijft opmerkelijk, deze hoeveelheid komt overeen met ongeveer 5% van de Britse consumptie." *

* Gegevens uit Thanet Earth en DEFRA tuinbouwstatistieken 2018/2019.

Voor meer informatie:
Judy Whittaker
+44 1892 831222
judy.whittaker@frescagroup.co.uk

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven