Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"900 extra arbeidsmigranten op Greenport"

De gemeente Venlo is gevraagd mee te werken aan de huisvesting van minstens 900 arbeidsmigranten op bedrijventerrein Greenport Venlo. Ook ligt er een plan om in Arcen honderd seizoenswerkers onder te brengen. Dat heeft de Venlose wethouder Sjors Peeters maandag gemeld aan de gemeenteraad.
 
Eén van de initiatiefnemers is Kafra Housing. Kafra Housing wil volgens de gemeente 500 plekken realiseren bij West Plant Group aan de Venrayseweg. Frank van Gool, aandeelhouder van Kafra, spreekt van ‘500 à 700 plaatsen in nieuw te bouwen huisvesting’. Aangezien de arbeidsmigranten belangrijk zijn voor onder andere Nederlandse bedrijven is het noodzakelijk dat er voor deze medewerkers geschikte huisvesting beschikbaar is. 

Tweede locatie
Over het tweede plan op Greenport is alleen bekendgemaakt dat het gaat om vierhonderd plekken. Wie erachter zit en op welke plek het moet komen, wil de gemeente nog niet zeggen.

Het initiatief in Arcen betreft een bestaande groepsaccommodatie aan de Lingsforterweg. Uitzendbureau Verbeek heeft hier inmiddels een vergunning voor aangevraagd.

In de maandag gepresenteerde nota ‘Context huisvesting van internationale werknemers’ schetst wethouder Peeters (50PLUS) hoe de gemeente voor 2025 in totaal drieduizend arbeidsmigranten denkt onder te brengen. Dat streven legde de gemeenteraad vorig jaar vast.

Voor meer informatie:
Kafra Housing
www.kafrahousing.com 
info@kafrahousing.com

Publicatiedatum: