"Dit is de enige manier om aan de toenemende vraag naar bio-producten te voldoen"

Tholen - vanRijsingenfreshservice mag vanaf maandag ook biologische groenten bewerken. Het certificaat dat daarvoor nodig is, is binnen. Dat meldt commercieel manager Marcel van Bruggen via LinkedIn. Het bedrijf uit Deurne schilt, snijdt en verpakt verse groenten voor de voedingsindustrie.

Toenemende vraag
"Dit is de enige manier om aan de toenemende vraag naar bio-producten te voldoen", legt Marcel desgevraagd uit. "We merken dat de maaltijdbereiders, soep- en sausfabrikanten steeds meer bezig zijn met bio. Op gezette en ongezette tijden krijgen we vraag naar bio-producten. Van uien tot pompoenen. Vooralsnog hebben we steeds nee op die vraag moeten antwoorden."

Certificering
Als je de markt wilt volgen, moet je daar wat mee, was de gedachte bij het bedrijf. Daarom werd de certificeringsaanvraag opgezet. "Om dit certificaat te krijgen, moeten we kunnen aantonen dat we de biologische producten gescheiden kunnen bewaren en be- en verwerken ten opzichte van conventionele producten. En dat gedurende de gehele productstroom door onze fabriek." 

Nieuwe leveranciers
Nu het certificaat op zak is, verwacht Marcel dat ook nieuwe leveranciers bij hen zullen aankloppen. "Traditioneel leveren groothandels ofwel conventionele ofwel biologische producten. Het zou dus kunnen dat we er een andere groep leveranciers bij gaan krijgen. Wel laten we dit altijd volgen op de vraag vanuit de markt, wij opereren niet vanuit een groothandelsrol."

Voor meer informatie:
 
vanRijsingenfreshservice
Daalder 5
5753 SZ Deurne
T +31 493 31 39 72

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven