Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Smakelijk in en bij verschillende gerechten"

Nieuw bij Fruitvandepoel: zeealgen

Tholen - Het is weer tijd voor de specialiteiten bij Fruit Vandepoel. "De handel voor de kerstperiode is elk jaar korter, maar wel intenser", vertelt eigenaar Wim Vandepoel. "We hebben sinds deze week een nieuw product binnen, namelijk zeealgen. We merkten dat hier voor de feestdagen zeker vraag naar is en zolang de interesse goed is, blijven we dit product volgen. Zeegroenten vormt één van de belangrijkste componenten van de Japanse en Chinese keuken waar het als een echte delicatesse wordt beschouwd. Stilaan wint het aan populariteit in de westerse keuken. Van de zeealgen hebben we zes verschillende variëteiten: Laitue de Mer (zeesla), Dulse, Wakamé, Zee spaghetti, Kombu Royal en Nori. Daarnaast kan ook een mix van de zes soorten in een isomo-verpakking van 1-kg worden aangeleverd. Ik verwacht dat de belangrijkste afnemers van de zeegroenten vooral restaurants zullen zijn."



"Hoewel je alle zeewieren kunt eten, zijn sommige soorten wel degelijk smakelijker dan andere. Bepaalde soorten zijn lekkerder nadat ze gedroogd of geroosterd zijn, terwijl andere beter vers of licht gestoomd gegeten kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn Dulse (kunnen zo uit de verpakking gegeten worden), Wakame (geweekt en vervolgens gedoopt in een saus van wasabi en tamari), Hijiki (licht gebakken in sesamolie met wortels, doperwten en lente-uitjes) en Nori (in sushi). Kombu, Zeepalm (postelsia palmaeformis), Zeesla (ulva), Suikerkelp (laminaria saccharina) en andere soorten smaken ook goed wanneer zij op de juiste manier gecombineerd worden met andere voedingsmiddelen en goed op smaak worden gebracht. Zeewier wordt zelfs gebruikt om heerlijke desserts mee te bereiden."



Voor meer informatie:
Wim Vandepoel
Bvba Fruit Vandepoel
Molenbergstraat 11
3470 Kortenaken - België
Tel.: +32 (0) 11 58 71 47
Fax: +32 (0) 11 58 17 46

Verkoop Mabru

Werkhuizenkaai 22/23 - Hall D
1000 Brussel - België
Tel.: +32 (0) 2 241 17 20
Fax: +32 (0) 2 216 83 71
info@fruitvandepoel.be
www.fruitvandepoel.be