Nieuw bij Fruitvandepoel: zeealgen
"Hoewel je alle zeewieren kunt eten, zijn sommige soorten wel degelijk smakelijker dan andere. Bepaalde soorten zijn lekkerder nadat ze gedroogd of geroosterd zijn, terwijl andere beter vers of licht gestoomd gegeten kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn Dulse (kunnen zo uit de verpakking gegeten worden), Wakame (geweekt en vervolgens gedoopt in een saus van wasabi en tamari), Hijiki (licht gebakken in sesamolie met wortels, doperwten en lente-uitjes) en Nori (in sushi). Kombu, Zeepalm (postelsia palmaeformis), Zeesla (ulva), Suikerkelp (laminaria saccharina) en andere soorten smaken ook goed wanneer zij op de juiste manier gecombineerd worden met andere voedingsmiddelen en goed op smaak worden gebracht. Zeewier wordt zelfs gebruikt om heerlijke desserts mee te bereiden."
Voor meer informatie:
Wim Vandepoel
Bvba Fruit Vandepoel
Molenbergstraat 11
3470 Kortenaken - België
Tel.: +32 (0) 11 58 71 47
Fax: +32 (0) 11 58 17 46
Verkoop Mabru
Werkhuizenkaai 22/23 - Hall D
1000 Brussel - België
Tel.: +32 (0) 2 241 17 20
Fax: +32 (0) 2 216 83 71
info@fruitvandepoel.be
www.fruitvandepoel.be