13 maart - Tuinbouw Energiedag

Kas als Energiebron in zwaar weer?

De glastuinbouw loopt al jaren voorop in de energietransitie. Het programma ‘Kas als Energiebron’ heeft een belangrijke impact gehad, maar donkere wolken pakken zich samen. Hoge ODE op elektriciteit, een lage gasprijs en onzekerheid over (meer) CO2, hoe moet dat verder? BlueTerra zet vrijdag 13 maart haar jaarlijkse Tuinbouw Energiedag in het teken van Kas als Energiebron.

Diverse sprekers, onder andere van Glastuinbouw Nederland, geven hun visie op de energietransitie en hoe het verder moet.
De dag wordt ingeleid door Robert Kielstra van ECW Netwerk over zijn visie op de verduurzaming van de sector. Vervolgens vertelt Gijs Zeestraten, clusterleider nationaal klimaatbeleid bij Ministerie van EZK, wat er op de tuinbouw af komt vanuit het Klimaatakkoord. Piet Broekharst van Glastuinbouw Nederland schetst vervolgens de bedreigingen voor Kas als Energiebron en hoe het verder moet. 

Oog voor innovatie
Na de koffiepauze komen innovaties aan bod: Dennis Medema van Glastuinbouw Nederland gaat in op nieuwe CO2-bronnen, Edwin Valkenburg van Agro Energy vertelt over ‘De waarde van warmte in de glastuinbouw’ en tot slot een presentatie van Arjan van Antwerpen van DLVge over de kansen van aquathermie voor de glastuinbouw.

Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden. De kosten voor deelname aan deze dag inclusief lunch en borrel zijn €75 excl. btw voor tuinders. Voor overige bezoekers zijn de kosten € 150 excl. btw.  Het event zal plaatsvinden bij La Place (Autogrill) in De Meern.

Bron: Kas als Energiebron


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven