ITB presenteert GreenVent luchtbehandelingskast met ingebouwde warmtewisselaar

"Optimaal klimaat en 25% energiebesparing in een concept"

De juiste luchtvochtigheid rondom gewassen in de glastuinbouw is belangrijk om ziektes en schimmels te voorkomen. ITB ontwikkelde daarom haar GreenVent luchtbehandelingskast met ingebouwde warmtewisselaar waarmee ondernemers het klimaat in hun kassen optimaliseren en ongeveer 25% energie besparen. Het nieuwe GreenVent Klimaatconcept is te zien tijdens HortiContact van 18 t/m 20 februari in Gorinchem.

Luchtontvochtinging op basis van warmteterugwinning
"Ontvochtiging rondom de plant reduceert de kans op schimmelvorming. De lagere luchtvochtigheid in de kas vermindert bovendien condensatie bij de plant. Er worden betere groeiresultaten behaald en de kwaliteit van de gewassen verbeterd", licht het bedrijf toe. GreenVent is ontwikkeld volgens de principes van “Het Nieuwe Telen”.

Het nieuwe klimaatconcept van ITB ontvochtigt de lucht rondom de plant. GreenVent bestaat uit een luchtbehandelingskast waarin inkomende ventilatielucht duurzaam wordt voorverwarmd. ITB brengt inkomende ventilatielucht daarvoor in contact met warme uitgaande ventilatielucht uit de kas. Voor het terugwinnen van warmte gebruikt ITB twee technieken. Een warmtewisselaar op basis van buizen waarbij geen luchtmenging plaatsvindt óf een recirculatietechniek waarbij (een deel van) de CO2 houdende lucht in de kas behouden blijft. Voorverwarmde inkomende ventilatielucht wordt door middel van een gecoat heaterblok verder verwarmd tot precies de juiste temperatuur. Door warmte uit de kas terug te winnen en te hergebruiken voor het voorverwarmen van inkomende ventilatielucht, kan tot 25% energie worden bespaard. Door voorverwarmde verse buitenlucht gelijkmatig over de kas te blazen wordt de luchtvochtigheid in de kas verlaagd.

Gelijkmatig klimaat zonder extra schaduwvorming
GreenVent zuigt de kaslucht af in de nok van de kas met behulp van een doorzichtig kunststof kanaal. Daardoor ontstaan er geen schaduwplekken in de kas. "Door een uitgekiende verdeling van de perforaties wordt inkomende ventilatielucht gelijkmatig over de kas verdeeld waardoor er overal in de kas een gelijkmatig klimaat ontstaat. De GreenVent luchtbehandelingskasten kunnen worden aangestuurd met regelapparatuur van vrijwel alle merken. De luchtbehandelingskast is gemakkelijk te installeren door het plug-and-play principe. GreenVent wordt volledig vervaardigd uit kunststof. Dat garandeert een lange levensduur." 

ITB presenteert GreenVent tijdens HortiContact van 18 t/m 20 februari in Gorinchem op haar stand L154. 

Voor meer informatie:

ITB Climate
Lionstraat 10
5831 AK Boxmeer
+31 (0)485 - 57 88 76 
info@itbclimate.com 
www.ITBClimate.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven