Vele handen maken licht kasreparatiewerk in Almería

Er is afgelopen weekend hard gewerkt op het Spaanse land, maar deze keer was het niet om te zaaien of te oogsten. Zaterdag en zondag zijn talloze vrijwilligers uit verschillende hoeken van Oost-Andalusië naar Campohermoso en Níjar afgezakt om de door de storm Gloria beschadigde kassen weer op te bouwen.

Meerdere politici hebben het getroffen gebied bezocht en sommigen hebben hun verbazing geuit over het gebrek aan belangstelling van de huidige regering. “Hoe kan het nu dat de regering van premier Sánchez niet de minste belangstelling heeft getoond voor wat hier is gebeurd? Na de vorige storm kwam hij gewoon even piepen, maar nu is hij niet eens gepasseerd. En wat is de reactie van de minister van Landbouw, Luis Planas? De toestand is te erg om die zomaar de rug toe te keren”, zei Mercedes López, volksvertegenwoordigster voor de liberale partij Ciudadanos.

De Vereniging van Onafhankelijke Landbouwers (UAI) deed afgelopen vrijdag via social media een oproep aan collega-telers om tijdens het weekend naar de getroffen zone af te zakken en als vrijwilliger mee te helpen aan de wederopbouw van de kassen in Campohermoso (Almería).

“Onze collega’s van Níjar en Campohermoso hebben onze hulp nu meer dan ooit nodig. We moeten steun bieden en eenheid uitstralen”, zei Joaquín López, alias Bernabé, de voorzitter van UAI. “Medeleven is een mooie deugd, we moeten onze buur helpen. En tenslotte geldt ook dat als je buurman het goed stelt, jou dat ook ten goede komt”.


Van links naar rechts: Juan Antonio, Adrián, David Pérez, Bernabé, Paco Clemente (getroffen teler) en Víctor

De voorzitter van de vereniging heeft maandagochtend zijn dank betuigd aan alle vrijwilligers van de verschillende gebieden (Motril, de Tropische Kust en het oosten en westen van Almería) en in het bijzonder aan de coördinator van UAI, David Pérez.

"Dank aan iedereen voor de hulp dit voorbije weekend en we hopen op een nog grotere opkomst, hulp en samenwerking volgend weekend. Onze buren in Níjar en Campohermoso hebben het hard nodig".


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven