Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jaarrond knoflookbieslook voor Noord-Koreanen

Noord-Korea doet een inspanning om zijn voedseltekorten op te lossen door zijn glastuinbouwsector uit te breiden, zo meldde Daily NK onlangs.

Zo worden bijvoorbeeld aardbeien uit Haeju, die ooit als een specialiteit van dat gebied werden beschouwd, nu overal in het land in kassen geteeld. De Noord-Koreanen hoeven geen grote partijen kimchi meer te maken om de winter door te komen. Ze kunnen nu het hele jaar door in de kas geteelde Chinese kool, Koreaanse radijs, komkommer, aubergine en vele andere producten kopen op lokale markten.

Daily NK meldde onlangs echter dat van de vele groenten die in kassen worden geteeld, knoflookbieslook een van de meest populaire is. "Knoflookbieslook in Pyongsong, Pyongyang en Yangdok County zijn populair op de markten", aldus een bron uit Pyongyang. "De Noord-Koreanen eten veel dumplings om het nieuwe jaar te vieren, evenals bij de viering van de eerste volle maan na de zonnewende en de verjaardag van Kim Jong Il (8 januari). Dumplings smaken zoveel beter met knoflookbieslook."

Knoflookbieslook wordt over het algemeen in het voorjaar geplant en in het najaar geoogst, maar nu kunnen de Noord-Koreanen in de winter beschikken over verse, onder glas geteelde knoflookbieslook.

"Vorig seizoen teelden we knoflookbieslook in de open lucht, maar nu verbouwen we ze gewoon in de kassen, ongeacht het seizoen", zei een bron tegen Daily NK. "Ze zijn voedzaam en smaakvol, dus veel Noord-Koreanen genieten ervan in hun winterse gerechten."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven