Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BVB Accretio

Nieuwe stof geeft snelle wortelgroei bij zuurminnende gewassen

"Het geheim van het nieuwe "BVB Quick Rooting Acid Loving Substrate" zit in BVB Accretio. BVB Accretio is een nieuwe, duurzamere grondstof. De unieke fysische en chemische eigenschappen helpen gewassen sneller een sterk wortelgestel te ontwikkelen", aldus BVB Substrates.

Snelle wortelgroei
Zuurminnende gewassen staan bekend om hun fijnvertakte, dunne en gevoelige wortelstelsel. Hierbij is het van belang dat het substraat waarin de plant groeit de wortels goed omsluit. Tegelijkertijd moet het substraat ook een goede drainage bieden, waardoor er ten alle tijden voldoende lucht beschikbaar is voor de plant.

Uit recent onderzoek komt naar voren dat de toevoeging van BVB Accretio aan een mengsel een positieve invloed heeft op de snelheid waarmee wortels zich ontwikkelen. Het zorgt ook voor de ontwikkeling van een sterker wortelstelsel. Met name in het begin van de groei is dit effect goed zichtbaar. Dit effect wordt vooral veroorzaakt door de vergroting van de porositeit van het mengsel bij toevoeging van BVB Accretio.

De nieuwe grondstof heeft een grote wateropname capaciteit en zorgt ervoor dat water zich snel en gelijkmatig verdeelt door het substraat. De wortels van de plant hebben hierdoor altijd toegang tot voldoende gemakkelijk beschikbaar water. Dit is cruciaal voor de snelle ontwikkeling van een gezond en uitgebreid wortelstelsel.

Toegespitst op zuurminnende gewassen
De chemische eigenschappen van BVB Accretio blijken ook op andere manieren bijzonder geschikt te zijn voor zuurminnende gewassen. Het pH-niveau in deze grondstof is bijvoorbeeld van nature laag. BVB Accretio biedt ook, net als veen, een goede pH-buffer. Dit zorgt voor een stabiel pH-niveau tijdens de groeifasen, waardoor het mengsel betrouwbaar en stabiel is. Lees hier alle details over het nieuwe mengsel voor zuurminnende gewassen.

BVB Accretio – een duurzame grondstof
Onder BVB Accretio vallen bijna 400 soorten die behoren tot het geslacht van sphagnummos. Finland heeft ongeveer 300.000 hectare grond geschikt voor het verzamelen van dit mos. Sphagnummos is een hernieuwbaar materiaal, wat betekent dat het na de oogst teruggroeit. Het groeit ongeveer 10 mm per jaar. De oogstcyclus wordt geschat op 20-30 jaar en onderzoek toont aan dat de oogst geen negatieve invloed heeft op het milieu.

Voor meer informatie:
BVB Substrates
www.bvb-substrates.nl 
info@bvb-substrates.nl  

Publicatiedatum: