Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
53 deelnemende teams

Tweede Urban Greenhouse Challenge in volle gang

Wageningen University & Research (WUR) heeft voor de tweede keer de internationale Urban Greenhouse Challenge uitgeschreven. Studententeams vanuit de hele wereld hebben zich bij WUR aangemeld om een ultieme metropole verticale teeltlocatie te ontwerpen.

Dit jaar is als locatie gekozen voor de belangrijke hub voor innovatie en een van de grootste urbane regio’s ter wereld gelegen in Dongguan in China. In een internationale voorcompetitie namen 53 multidisciplinaire studententeams het tegen elkaar op om professionele voedselproductie te introduceren in de metropolitane omgeving.

De eerste selectie
Inmiddels heeft de eerste selectie uit drieënvijftig deelnemende studententeams plaatsgevonden en mogen de beste twintig door naar de volgende ronde. In mei wordt bekend welke tien teams de laatste fase ingaan. De uiteindelijke winnaars zullen bekendgemaakt worden op 23 juni.

Stadslandbouw
“Steden groeien razendsnel en er is steeds minder land beschikbaar voor landbouw, met alle gevolgen van dien. Studenten zijn enorm gemotiveerd omdat ze de kans krijgen innovaties te ontwikkelen om dit probleem te helpen oplossen. Ze dragen daadwerkelijk bij aan oplossingen voor de komende generaties,” aldus mede-initiatiefneemster van de Challenge ir. Rio Pals.

Innovatie en communicatie gaan hand in hand
Om het belang van de innovaties voor het voeden van metropolen te onderstrepen worden de teams intensief gevolgd tijdens het proces naar de grote finale. De studenten filmen dagelijks de voortgang en die content zal breed gepost en gedeeld worden. Zo stimuleert de internationale studentenchallenge niet alleen een goed resultaat, maar ook het belang van innovatie in de manier waarop we ons voedsel produceren.

Bron: Wageningen University & Research

Publicatiedatum: