"klant wilde mijn tomaten van onder LED"

Wim Peters druk met telen én 'tomatenlab'

En zo staat er niet alleen een 'tomatenfabriek' maar eigenlijk ook een tomatenlaboratorium in Someren bij Wim Peters Kwekerijen. "Met onze verlichting liepen we voorop. Nu hebben wij het door allerlei pilots veel te druk", zegt Wim in het Eindhovens Dagblad. "Maar dat doen we onszelf aan."

"Veertien dagen geleden was hier een Duitse teler die hetzelfde ras teelde. Hij levert aan dezelfde klant in Duitsland. Maar die klant wilde onze tomaten, niet de Duitse", klinkt het trots. Zijn oosterbuur nam een bak tomaten mee en Peters zette er een Somerense bak naast.

"Die Duitser had precies dezelfde hoeveelheid licht in zijn kassen, maar hij werkt met conventionele verlichting en wij met led. Die groene delen van ons zijn eens zo dik en eens zo sterk. Uit de groene stengels haalt die tros zijn energie. Het duurt veel langer voordat die groene delen zijn ingedroogd."

Lees hier meer over het bezoek van de krant aan de kassen van Wim, waar dus volop met LED-belichting en de nieuwste technieken en sensoren geëxperimenteerd wordt. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven