Zonnepanelen gaan hard in glastuinbouw na najaarsronde SDE+

Tholen – Grijp je kans nu de subsidieregeling SDE+ alsmaar soberder wordt, was de boodschap afgelopen september op de informatieavond die door SolarNRG werd georganiseerd over kansen voor zonnepanelen in de glastuinbouw. De oproep sorteerde effect, want de aanvraag werd flink overtekend (7251 voor Zon-PV, goed voor 4,5 miljard).

In totaal was er 5 miljard beschikbaar. Van de aanwezige telers op de informatieavond in Poeldijk, zo’n zestig in totaal, vroegen er 41 SDE+ aan. “Vooral de combinatie zonnepanelen en koeling doet het goed”, klinkt het in Poeldijk. Met minimaal 3x 100 ampère in de schuur van een tuinbouwbedrijf is installatie van zonnepanelen al mogelijk.


Zonnepanelen bij Paauw Lilies, dat in een eerdere SDE+-ronde al toesloeg.

Zonne-energie leeft dus in de glastuinbouw, dat mag duidelijk zijn. De ene na de andere teler legt het dak van zijn schuur vol met panelen. Zeker als er koeling nodig is op het bedrijf, is eigen duurzame opwekking van energie welkom. “Wij zien momenteel daarom vooral in de sierteelt veel vraag naar onze panelen, al speelt koeling ook bij de grotere groententelers een rol. Met één paneel met een vermogen van zo’n 335 Wattpiek kun je al een serieus stukje koelen.”

Voor meer informatie:
SolarNRG
www.solarnrg.nl

Piet Zwinkels
piet@solarnrg.nl 

Sander Noordermeer
sander@solarnrg.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven