Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"na piek moest er een daling volgen"

Aardbeienareaal daalt met 13% in de regio Basilicata

In het seizoen 2019/2020 zijn er in het Italiaanse Metaponto-gebied 836 hectare met aardbeien aangeplant in tegenstelling tot de 958 van vorig seizoen. Deze daling van 13% heeft voornamelijk betrekking op vijf rassen: Sabrosa (Candonga), Marisol, Melissa, Florida-Fortuna en Sabrina.

Op 59 hectare na is het totale areaal aangeplant met verse planten, zo werd onlangs bekend gemaakt door Carmelo Mennone die namens de organisatie ALSIA verantwoordelijk is voor Metaponto.

“Tijdens het afgelopen seizoen was het areaal hoger dan ooit en we wisten dan ook dat er na deze piek een mindere periode aan zou komen”, zegt Mennone.

“Het huidige aantal hectaren zijn in principe in lijn met het aantal van de afgelopen vier à vijf jaar. Het meest populaire ras blijft de Sabrosa (Candonga) met 624 hectare, gevolgd door Fortuna en Marisol.”

“Het Sabrosa ras is in 2003 geïntroduceerd en de afgelopen jaren vertegenwoordigde het driekant van de aardbeien in Metaponto. De feedback was uitstekend. Als het niet zo succesvol was dan hadden de telers het niet zo lang geteeld. Toch zijn er nu nieuwe rassen waarmee de kalender kunnen verlengen en die we eerder kunnen afzetten. Ondanks de daling van het aantal hectare blijft de regio Basilicata een van de leiders het op gebied van de Italiaanse aardbeienteelt”, concludeert Mennone.

 

Publicatiedatum: