Koken en oogsten tegelijk, dat kan in de Zweedse editie van het tv-programma Master Chef waarin de koks ter plekke gebruik kunnen maken van een kruidenmuur.
In de studie zijn twee groene substraatmuren geïnstalleerd, een met bladgroenten en diverse salades en een met verschillende kruiden en specerijen.
De muur is afkomstig van Swegreen, dat zelf aan urban farming doet in een Zweeds pand.
"In onze faciliteit kunnen we water en voedingsstoffen recyclen, evenals energie, met behulp van onze geavanceerde technologie. En daarbij distribueren we onze producten lokaal om onnodige transporten te voorkomen," zegt Andreas Dahlin, directeur van Swegreen.
"Als eerste zijn we trots op onze samenwerking met Master Chef Zweden. We zijn blij dat het publiek kennis kan maken met onze kruidenmuur in een van de meest populaire tv-programma's. Daarnaast hopen we meer bewustzijn te creëren over duurzaamheidsproblemen in de huidige voedselsystemen en dat voedsel veel dichter bij de consument kan worden geproduceerd," zegt Andreas Dahlin.
Voor meer informatie:
Swegreen
www.swegreen.com