"Hogedrukvernevelingssysteem zal de standaard op de Noord-Amerikaanse markt worden"

Toen Meteor Systems de Noord-Amerikaanse markt betrad, was het telen op goten daar niet de standaard, maar tegenwoordig is dat wel het geval. Aangezien het optimaliseren van de productie-efficiëntie een zeer belangrijk punt is, worden steeds meer technieken gemeengoed voor telers.

Om telers verder te helpen, is Meteor Systems een samenwerking aangegaan met MJ-Tech om hogedrukvernevelingssystemen aan de Noord-Amerikaanse markt te kunnen leveren. "Wij zijn ervan overtuigd dat dit ook een standaard op de markt zal worden."


Jurnjan van den Bremer, Brian Zimmerman, Ruud van Aperen & Freddy Sarkis.

Noord-Amerikaanse markt
Als je Ruud van Aperen van MJ-Tech en Freddy Sarkis van Meteor Systems samen ziet, lijkt het alsof ze al lange tijd samenwerken, en dat is ook het geval. De bedrijven hebben gezamenlijk telers in de groeiende Noord-Amerikaanse tuinbouwsector geholpen bij het verbeteren van hun bedrijf en zagen elkaar bij tal van projecten.

De heren hebben elkaar enkele jaren geleden ontmoet op de zachtfruitmarkt en bedienen nu ook de telers in de groentesector. "Wat we hebben gezien is dat onze producten een noodzaak zijn geworden voor telers", vertelt Freddy. "Telen op goten, hightech irrigatiesystemen, zijn essentieel geworden in de sector. Ik ben ervan overtuigd dat hetzelfde zal gaan gelden voor hogedrukvernevelingssystemen. Ook deze zullen standaard op de markt worden."

Fijne nevel geeft een betere controle
Door het produceren van een gecontroleerde fijne nevel in de kas, helpen de hogedrukvernevelingssystemen telers die in verschillende klimaten werken. In een warm klimaat is het een middel om de kas af te koelen, en het wordt ook gebruikt om het klimaat beter te beheersen, in welk gebied dan ook wordt gekweekt.

Werken met een hogere relatieve luchtvochtigheid kan ook zorgen voor een actiever klimaat en helpt telers zelfs om minder te ventileren. "In welk klimaat je ook kweekt, het is een manier om de groei te optimaliseren", vat Ruud samen, en Freddy voegt eraan toe dat dit is wat Noord-Amerikaanse kwekers zoeken. "Wat we hebben gezien is dat telers in deze markt niet bang zijn om te investeren, omdat hun focus vooral ligt op de uiteindelijke ROI van hun investering. Daarom hebben we met MJ-Tech aan verschillende projecten gewerkt."

Omdat ze elkaar steeds weer tegenkwamen, besloten de bedrijven de mogelijkheid te onderzoeken om samen te werken. "Wat we in Meteor herkennen, is de focus op kwaliteit en de sterke relaties die ze opbouwen met hun partners", zegt Ruud. "Vanuit hun Noord-Amerikaanse kantoor hebben ze de mogelijkheid om after-sales en service op hoog niveau te leveren, en ze staan erom bekend dat ze daar ook goed voor zorgen. Samenwerken op de Noord-Amerikaanse markt is een strategische zet."

 

Voor meer informatie:
Freddy Sarkis
Meteor Horticultural Systems
info@meteorsystems.com
www.meteorsystems.com

Ruud van Aperen
MJ-Tech
info@mjtech.nl
www.mjtech.nl


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven